Vizită Comenius la Liceul Tehnologic Bîlta


DSC_0010În perioada 1-5 dec 2014, patru delegații ale unor licee din Franţa, Italia, Polonia şi Grecia formate din 9 profesori și 24 elevi au participat la mobilitatea din cadrul proiectului ,,L’Europe est servie”, desfășurată în România , gazda fiind  Liceul    Tehnologic ,,G-ral Constantin Sandru,” din Bîlta,comuna Runcu.    

Obiectivele generale ale proiectului au constat in promovarea dimensiunii europene prin cunoasterea reciproca a culturilor , traditiilor si sistemelor educationale diferite, promovarea lexicului limbii engleze in domeniul serviciilor turistice, cu accent pe latura practica ,aplicativa, din domeniul turistic,cultural si gastronomic ,produsul final fiind constituit  de un  meniu comun european.

Astfel, elevii străini au fost cazaţi în comuna Runcu la familiile elevilor de la Liceul Tehnologic Bîlta, în acest fel realizându-se și implicarea partenerilor locali (Consiliul Local Runcu si Primăria Runcu,restaurantul,,Rebecca’’ , comunitatea din Runcu), legându-se prietenii strânse, atât între tinerii participanţi la proiect,precum si cu ceilalti membrii ai comunitatii.

În prima zi a mobilităţii din România, oaspeţii au fost întâmpinaţi la Căminul Cultural Bîlta cu un spectacol organizat cu ocazia Zilei Naţionale a României. În cadrul întâlnirii au avut loc o serie de activități commune, desfăşurate la Restaurantul ,,Rebecca’’ din Târgu-Jiu, unde elevii români şi străini au gătit împreună un meniu european, care va fi servit în luna mai 2015 la restaurantul Parlamentului European de la Strasburg din Franţa. Meniul a constat în: felul I “ European ravioles”; cupă cu ficat de gâscă, cu dulceaţă de ceapă, cremă  de ardei si brânză de capră* felul II: ruladă cu sos şi paste, iar ca desert prăjitură cu castane şi spumă cu trei arome. Deasemenea, elevii participanţi la proiect au adus ornamente tradiţionale specifice fiecarei ţări pentru a decora masa festivă si au realizat impreuna pliantul meniului.

Pe parcursul mobilitatii, au avut loc intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor locale,respectiv cu domnul  Adi Grigore Câmpeanu,primarul comunei Runcu,precum si cu domnul Ion Ișfan,inspector scolar general al I.S.J.Gorj.   Au fost vizitate obiective turistice din judetul Gorj, cum ar fi: Ansamblul Monumental Brâncuşi din Targu-Jiu, Muzeul Satului de la Curtişoara, mănăstirile Tismana şi Lainici, precum si Peştera Bolii şi Castelul Corvinilor din judetul Hunedoara. La final, au fost stabilite obiectivele urmatoarei mobilităţi care va avea loc in luna mai 2015, in Franţa.

 

Coordonator proiect,

prof.Daniel Giorgi

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.