Clasă de învățământ profesional la Turburea


IMG_7091[1]Din toamna anului 2015, Liceul Tehnologic Turburea va avea și o clasă de învățământ profesional pe lângă cele două clase de liceu care funcționează în prezent. Potrivit celor anunțate în presă de edilii comunei Turburea, clasa va avea profil electromecanic iar meseria va fi aceea de operator cazane, turbine cu aburi, instalații auxiliare și de termoficare. Alte proiecte de acest gen, exemplu un liceu tehnologic la Albeni, au eșuat în anii trecuți.

Autorităţile locale de la Turburea au încheiat un parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia pentru înfiinţarea unei clase de profesională, elevii urmând să facă practică la Termocentrala Turceni. „Începând cu anul şcolar viitor, intenţionăm să înfiinţăm o clasă de profesională. Elevii vor face practica la Turceni, iar meseria de bază va fi conformă cu necesităţile termocentralei. Îi mulţumim domnului Ciurel pentru că ne-a ajutat prin semnarea unui parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia. Săptămâna viitoare vom merge cu parteneriatul la Inspectoratul Şcolar pentru a obţine avizul inspectorului general”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, pentru cotidianul PANDURUL.

Profilul clasei de profesională va fi electromecanic, iar calificarea de operator cazane, turbine cu aburi, instalaţii auxiliare şi de termoficare. „Ca şi meserie, această clasă a fost cerută de Complexul Energetic Oltenia. S-a făcut o statistică prin care s-a constatat că foarte mulţi dintre angajaţii de la Turceni care au calificarea de operator cazane, turbine cu aburi, instalaţii auxiliare şi de termoficare vor ieşi la pensie în următorii ani”, a declarat Ion Bârcă.

Primarul de la Turburea spune că elevii care vor învăţa meserie vor avea posibilitatea să se angajeze la Turceni, la finele şcolii profesionale. „Cred că se vor strânge copii pentru a forma această clasă întrucât o gândim de aşa natură încât să dăm burse copiilor care vor învăţa bine. În plus, elevii silitori vor fi angajaţi în cadrul Termocentralei Turceni. În momentul de faţă, la Turburea funcţionează clasa a IX-a şi clasa a X-a de liceu”, a menţionat primarul Bârcă pentru sursa citată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.