Instruire pentru șoferii de microbuze școlare, directori de școli și primari


SANYO DIGITAL CAMERAPoliţiştii gorjeni au instruit în perioada 3-5 februarie 2015  conducătorii auto ai microbuzelor şcolare. Această acţiune a avur ca scop prevenirea accidentelor în care pot fi implicaţi elevii, dar şi cadrele didactice. S-au desfășurat asemenea acțiuni la Tg-Cărbunești, Rovinari și Târgu-Jiu.

Având în vedere evenimentele rutiere negative din ultima perioadă, în care au fost implicate microbuzele pentru transportul elevilor, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, au iniţiat o campanie de instruire a conducătorilor microbuzelor şcolare, cu scopul de a preveni şi combate producerea accidentelor de circulaţie, în care sunt implicaţi elevi şi cadre didactice.

În cadrul acestor întâlniri, la care au participat și directorii de școli dar și primarii, s-a discutat  despre traseele pe care şoferii le au de urmat, despre locurile în care se vor urca şi coborî elevii, despre starea tehnică a microbuzelor, dar şi despre documentele pe care conducătorii auto trebuie să le deţină pentru a efectua transportul elevilor în condiţii de siguranţă. Aceste acţiuni se vor desfăşura periodic în tot judeţul, cu participarea tuturor conducătorilor auto ai microbuzelor şcolare, a primarilor din localităţile vizate dar şi a directorilor unităţilor de învăţământ. În prezent, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj lucrează la un regulament de funcţionare pe care îl vor prezenta şoferilor microbuzelor şcolare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.