Ministrul Educației și Cercetării Științifice a vizitat Gorjul


DSC00073 DSC00076 DSC00077 DSC00082 DSC00089 DSC00090 DSC00092 DSC00100 DSC00106La circa două luni după ce a preluat mandatul de ministru al Educației și Cercetării Științifice, Sorin Câmpeanu a vizitat pentru câteva ore Gorjul natal, familia sa fiind din Bâlta. Vizita a avut ca obiectiv cunoașterea realităților din județ, Gorjul fiind al XII-lea județ în care a ajuns noul ministru al Educației.

Ministrul Educației,Sorin Câmpeanu, secondat de secretarii de stat Vasile Șalaru și Emil Florin Albotă dar și de Liliana Preoteasa, subsecretar de stat, s-a întâlnit cu inspectorii școlari dar și cu directorii de școli la CNSH și a mers apoi la UCB și CNTV. Ministrul Educației a fost însoțit și de fostul ministru al Cercetării, senatorul Mihnea Costoiu.
Cea mai bună veste pentru profesorii gorjeni este că în luna martie își vor primi jumătate din hotărârile judecătorești cuvenite anului 2016, conform OUG nr 83/2014, hotărâri  câștigate în ultimii ani, 12,5 milioane de euro în total de plată în județul Gorj. Tot acum se vor primi și restanțele rămase la nivelul anului 2015.

Ministrul a remarcat rezultatele bune din învățământul gorjean dar și faptul că avem o medie mică de elevi/școală, adică 590 de școli și structuri cu aproximativ 59 000 de elevi,100 de elevi pe unitate, printrecele mai mici din țară. Printre cele spuse la Târgu-Jiu de ministru Sorin Câmpeanu:

-concursurile de inspectori școlari vor continua cu cele de director de școală, pentru ultimii se pune în dezbatere metodologia în luna martie.

-se lucrează la o nouă lege a educației

-63% din învățământul gorjean se desfășoară în mediul urban

-18 microbuze școlare vin la Gorj în luna martie etc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.