Salariații din personalul nedidactic creștere de 12 % a salariilor în semestrul II


DSC00109
Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Câmpeanu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă ținută  Târgu-Jiu, că personalul nedidactic din sistemul de învăţământ va beneficia de o creştere salarială de 12% începând cu semestrul al doilea al acestui an, efortul financiar fiind de aproximativ 46 milioane lei.

Potrivit lui Sorin Câmpeanu, la nivel naţional aproximativ şaizeci de mii de persoane încadrate ca personal nedidactic în sistemul de educaţie vor beneficia de respectiva creştere salarială. „La nivelul Guvernului României s-a reuşit identificarea soluţiei prin care personalul nedidactic să poartă primi în semestrul II al anului 2015 o creştere salarială de 12% . Asta înseamnă că 60 000  de persoane încadrate ca personal nedidactic în sistemul de educaţie vor primi această creştere de 12% la salariu care reprezintă un efort de 46 milioane lei la nivelul semestrul II al anului”, a spus Sorin Câmpeanu.

Ministrul Educaţiei a participat la o întâlnire cu directorii de școli și inspectorii școlari  de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ, în urma căreia a precizat că a constatat necesitatea elaborării unei noi legi a Educaţiei, dar şi a unei metodologii de calcul a costului standard per elev care să ţină seama de specificitatea fiecărui judeţ în parte, judeţul Gorj având un nivel crescut de specificitate şi de specificitatea domeniului şi care să realizeze o repartiţie mai echitabilă a resurselor alocate sistemului de învăţământ preuniversitar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.