Sindicaliștii de la USLI au prezentat problemele învățământului gorjean în fața ministrului de resort


DSC00090 DSC00082Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Câmpeanu, a declarat joi, la Târgu-Jiu, că peste 12,5 milioane de euro vor fi achitaţi către cadrele didactice din judeţul Gorj care au obţinut sentinţe judecătoreşti privind recuperarea unor drepturi salariale, urmând ca până la sfârşitul lunii martie să fie plătite în avans primele două tranşe din sentinţele pe anul 2016.El a precizat că în anul 2014 au fost achitate sentinţele judecătoreşti obţinute pe Legea 221 privind creşterile salariale pentru personalul din învăţământ, urmând ca în perioada următoare să fie plătite sentinţele în avans pentru anul 2016.

Chiar dacă vizita ministrului Sorin Câmpeanu la Târgu-Jiu a fost plină de vești bune, inclusiv pentru sindicaliști, Constantin Huică-liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj-adeclarat că sindicaliștii din Educație așteaptă respectarea tuturor prevederilor negociate cu MECS. Ministrul a promis că toate acele înțelegeri vor fi transformate în fapte.

12, 5 milioane de euro pentru dascălii gorjeni

„În urma întâlnirii pe care am avut-o, am considerat normal interesul colegilor profesori şi al sindicatelor pentru plata sentinţelor, anticipată pentru anul 2016, deoarece în 2014 au fost achitate sentinţele judecătoreşti pe Legea 221. La nivelul judeţului Gorj a însemnat un efort de 12,5 milioane de euro, sume care au ajuns la colegii din învăţământul preuniversitar din judeţ. Până la finalul lunii martie vor fi plătite în avans primele două tranşe din sentinţe pe anul 2016”, a spus Sorin Cîmpeanu. Liderul sindicatelor din învățământul din Gorj, Constantin Huică, a prezentat ministrului Educației și alte elemente care trebuie rezolvate pentru buna desfășurare a activității din sistem, bunăoară  regândirea și descongestionarea curriculumului dar și o reducere  a birocrației din sistem. Ministrul Educației a subscris la toate propunerile venite din mediul sindical.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.