Profesorii gorjeni vor beneficia de măriri salariale


 

 

DSC00082Aproximativ 4.500 de cadre didactice din judeţul Gorj vor beneficia anul acesta de majorări salariale ca urmare a negocierilor dintre sindicatele din învăţământ şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei, măsurile urmând să fie aplicate în două tranşe, a declarat liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ, Constantin Huică.

Potrivit acestuia, prima tranşă de majorări cu 5% va avea loc în luna aprilie, iar cea de-a doua în luna septembrie. Astfel de majorări vor avea loc constant în 2016 şi 2017, dar cu zece procente. „De la 1 martie se va majora cu 5% pentru cadrele didactice, următoare majorare va fi la 1 septembrie raportându-se la salariul din luna august. După aceea în anul 2016 la 1 martie şi la 1 septembrie cu 10%, iar în anul 2017 tot cu 10% în două tranşe. În total, se ajunge la nivelul anului 2017 la o majorare salarială de 34%. La noi în judeţ sunt aproximativ 4.500 de profesori care vor beneficia de aceste majorări salariale”, a spus Constantin Huică.
Şi personalul nedidactic din sistemul de învăţământ va beneficia de majorări salariale cu 12% începând cu al doilea semestru al acestui an, efortul financiar fiind de aproximativ 46 de milioane de lei pentru angajaţii din toată ţara.
Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat săptămâna trecută la Târgu-Jiu că la nivel naţional aproximativ 60.000 de persoane încadrate ca personal nedidactic în sistemul de educaţie vor beneficia de respectiva creştere salarială.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.