Jumătate dintre elevi au promovat simularea Evaluării Naționale din februarie 2015


 

 

DSC00109Rezultatele simulării examenelor de Evaluare Națională au adus, la nivel national, un procent de 50,68% al elevilor care au luat medii peste 5, a anunțat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Potrivit acestuia, prezența la simulare a fost de 180.442 de elevi, în creștere cu 1,46% față de 2014. Anul trecut, Ministerul Educației a organizat pentru prima dată simularea la nivel național a evaluării naționale și rezultatul din 2014 a fost următorul: 48,8% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5.

Ministrul Educatiei a dat publicității primele rezultate centralizate obținute de elevii de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2015:

  • Prezența la simulare a fost de 180.442 de elevi, în creștere cu 1,46% față de 2014
  • Numărul de elevi cu medii între 5 si 10 este 91.445, procentul fiind 50,68%, ceea ce înseamnă o creștere cu 1,85% față de 2014.

​​Simulările examenelor s-au desfășurat în perioada 23-25 februarie 2015, cu testarea elevilor de clasele a VIII-a la Limba si literatura română, Matematică si Limba si literatura maternă. Rezultatele au fost afișate în fiecare școală din Gorj vineri la ora 9.00, cu specificarea că în Gorj nu a existat proba de Limba și literatura maternă. Rezultatele  vor fi analizate prin discutii individuale, prin dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral.

Potrivit MECS, scopul simulărilor este să îi obișnuiască pe elevi cu rigoarea unui examen și să optimizeze rezultatele copiilor. Este pentru al doilea an consecutiv cand elevii de clasa a VIII-a au susținut la nivel național simulările examenelor de final de gimnaziu, adică simulările au fost organizate în toate școlile din țară, elevii au avut de rezolvat subiecte unice, concepute de Minister, si au dat testele în același interval orar.(Sursa Hotnews)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.