Ambasadorul Poloniei s-a întâlnit din nou cu reprezentanții Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”


 

 

Ambasada Ambasada 2 Ambasada 3Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei în România, a vizitat miercuri județul Gorj. Acesta a fost prezent la Muzeul Județean ,,Alexandru Ștefulescu”, unde a inaugurat alături de reprezentanții instituției și de reprezentanții autorităților județene, expoziția de fotografie ,,Culorile ortodoxiei Polonia”. Unul din momentele importante a fost întâlnirea cu reprezentanții Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, liceu ce derulează mai multe proiecte cu finanțare europeană în parteneriat cu școli din Polonia.

 

Ambasadorul Poloniei în România, a revenit în orașul lui Brâncuși. În urmă cu doi ani, acesta a participat la un alt eveniment găzduit de către Muzeul Județean ,,Alexandru Ștefulescu”. Cu ocazia vizitei realizată în această săptămână, ambasadorul Poloniei în România a promis că se va reîntoarce la Târgu Jiu ori de câte ori va avea ocazia. „Mă bucur că avem ocazia deosebită să prezentăm aici o expoziţie extraordinară, o expoziţie despre Biserică Ortodoxă a Poloniei. În Polonia, Biserica Ortodoxă a fost fondată în secolul X şi este o tradiţie foarte veche şi parte din identitatea poloneză. Avem 600.000 de credincioşi ortodocşi în Polonia. (…) Evenimentul acesta „Culorile ortodoxiei. Polonia” a fost iniţiat de Orthnet, o asociaţie a credincioşilor din Biserica Ortodoxă Polonă. (…) Această expoziţie are binecuvântarea Mitropolitului Varşoviei, este organizată sub patronajului preşedintelui Poloniei şi este finanţată din bugetul Ministerului Afacerilor Externe al Polonia. Principalul său scop este prezentarea vieţii de zi cu zi a credincioşilor ortodocşi din Polonia, precum şi familiarizarea vizitatorilor cu viaţa Bisericii Ortodoxe Poloneze. Sunt convins că această expoziţie constituie un pas înainte spre o colaborare mai strânsă şi mai fructuoasă între bisericile şi instituţiile culturale din ţările noastre.”

La întâlnire au participat și reprezentanții Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, liceu ce are o colaborare foarte bună cu școli din Polonia, prilejul unor schimburi culturale foarte valoroase. Marius Buzera, directorul Colegiului, ne-a declarat: ”Excelența sa, Marek Szczygiel, a devenit un prieten al gorjenilor și, bineînțeles, al liceului nostru. Am avut onoarea să-i prezint rodul colaborării dintre elevii gorjeni și polonezi, un dicționar bilingv, dar și un cântec românesc cântat impecabil de elevii polonezi în limba română. Nu doar că am fost felicitați dar Ambasada Poloniei prin Centrul Cultural de la Craiova o să ne sprijine în aprofundarea acestei colaborări.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.