Modificări la Regulamentul de funcționare al Inspectoratelor Școlare Județene


inspectoratul-scolar-judetean-gorjÎn Monitorul Oficial nr. 218 din 1 aprilie 2015 a fost publicat Ordinul nr. 3400/2015 al ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice privind modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a inspectoratelor şcolare, aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5.530/2011.

În cadrul actului normativ se arată că inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi sunt numiţi prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice, pe baza unui concurs organizat în conformitate cu prevederile metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general/general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic, aprobată prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice. Posturile neocupate sau eliberate între perioadele de concurs se ocupă prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar respectiv.

Evaluarea anuală a activităţii manageriale desfăşurate de inspectorii şcolari generali şi de inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare se realizează de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice.

Funcţiile de îndrumare şi control din cadrul inspectoratului şcolar sunt ocupate de inspectori şcolari prin concurs organizat în conformitate cu prevederile metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar din inspectoratele şcolare. Pe postul neocupat prin concurs sau eliberat între perioadele de concurs este numit un inspector şcolar, cu respectarea condiţiilor menţionate în metodologia de concurs, prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar respectiv.

Atribuţiile inspectorului şcolar general sunt prevăzute în fişa postului, anexă la contractul de management încheiat cu ministrul educaţiei şi cercetării ştiinţifice, în conformitate cu prevederile metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general/general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic.

Inspectorul şcolar general adjunct organizează, coordonează şi monitorizează activităţile specifice domeniilor funcţionale stabilite în fişa postului, anexă la contractul de management încheiat cu ministrul educaţiei şi cercetării ştiinţifice, în conformitate cu prevederile metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general/general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.