Ministrul Sorin Câmpeanu, radiografie necruțătoare a învățământului românesc


DSC00109Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a făcut o radiografie a modului în care se prezintă școala românească în acest moment pentru o televiziune centrală. Invitat la Realitatea TV, ministrul Sorin Câmpeanu a facut o evaluare a școlii românești, asa cum se prezintă astăzi.

Referitor la școlile din România, la standardele dascălilor, așa cum rezultă din studiile internationale (ex. cadre didactice slab instruite, manuale insuficiente), Sorin Câmpeanu a declarat ca „nu stiu de unde aveti procentul de 50% de cadre didactice necalificate, pentru ca procentul cadrelor didactice titularizate e de 80%. Ar trebui sa fie 100%, dar nu e 50%, e 80%”.

Conform unui studiu international, în România 75% din cadrele didactice predau în școli cu materiale insuficiente. „Nu cred că procentul e de 75%, dar cu siguranță calitatea materialelor didactice, poate si trebuie să fie mult îmbunătățită”, a replicat ministrul.

In ceea ce priveste scoala care l-a „impresionat” cel mai mult, unde a vazut cele mai multe lipsuri, ministrul Câmpeanu a spus că „am reușit să organizez aceste întâlniri în 17 judete. În fiecare județ am ținut să văd atât școlile de excelență, cu rezultate bune la examenele nationale (…), cât si partea cealaltă, școlile aflate în cea mai mare suferință”.

România se confruntă de asemenea cu o problemă gravă în privința avizului sanitar de funcționare pentru multe dintre școli, cele mai întâlnite probleme fiind cele legate de apa curentă și canalizare. Ministrul Sorin Câmpeanu a afirmat că la ora actuală sunt 2500 de școli fără aviz sanitar din 19.000.

„Cea mai frecventă cauză pentru care aceste școli nu au obținut acest aviz sanitar sunt apa curentă si canalizarea. Acest lucru trebuie rezolvat local”, a precizat ministrul. Totodata, acesta a anuntat ca, prin parteneriatul cu MADR există posibilitatea ca până în toamna anului 2016 să nu mai avem vreo școală fără aviz sanitar de funcționare.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.