Concursul de Istorie ”Gheorghe Magheru” la Bălești


 

 

Afis MagheruȘcoala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Filiala Gorj a Societăţii de Ştiinţe Istorice,  Colegiul și Fundația care poartă numele generalului pașoptist organizează o nouă ediție a Concursului de Istorie ”Gheorghe Magheru”. Competiția face parte din proiectul educațional ”Moștenirea Magherilor” implementat de Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” și aflat în Calendarul județean al acestor activități pentru anul școlar 2014-2015.

Concursul aflat la a II-a ediţie în anul şcolar 2014-2015 are drept scop promovarea ideilor de competiţie şi performanţă a studiului istoriei, stimulând  interesul tinerilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru trecutul istoric al acestor meleaguri, pentru personalități și modele din istoria națională. Concursul este organizat de Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Filiala Gorj a Societăţii de Ştiinţe Istorice,  Colegiul și Fundația care poartă numele generalului pașoptist. Competiția face parte din proiectul educațional ”Moștenirea Magherilor” implementat de Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” și aflat în Calendarul județean al acestor activități pentru anul școlar 2014-2015.

Concursul se adresează elevilor din clasele V-VIII. Fiecare școală gimnazială participă cu un echipaj constituit din 3 elevi ai aceluiaşi an de studiu sau din ani de studiu diferiţi, echipaj câștigător al fazei locale.Concursul cuprinde 2 probe: întocmirea unei lucrări despre rolul jucat în istoria națională de către Gheorghe Magheru sau membrii ai familiei sale de maximum 10 pagini cu  bibliografie şi anexe,  prezentată de fiecare echipaj înscris în concurs. A doua probă constă în 10 de întrebări grilă (itemi obiectivi şi semiobiectivi) formulate din bibliografia recomandată.

Acest concurs se desfăşoară la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești pe data de 25 aprilie  2015.Se acordă 3 premii şi 5 menţiuni oferite de Asociația ȘCOALA GORJEANĂ și de Fundația Cultural-Științifică ”General Gheorghe Magheru”. Se pot acorda şi premii speciale în funcţie de rezultatele obţinute în cadrul concursului. Toţi elevii participanţi vor primi diplome de participare.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.