Sărbătoare la Telești de ”Sfântul Gheorghe” 2015


TelestiSărbătoarea „Sfântului Gheorghe” a fost marcată în comuna Teleşti, conform tradiţiei, cu muzică şi voie bună. Nu au lipsit nici oficialităţile și nici artiștii de la Școala Populară de Artă din Dealul Teleștilor. A apărut și un nou număr din ”Tradiții teleștene”

Sfântul Gheorghe este una dintre cele mai mari sărbători ale credincioșilor ortodocși, În fiecare an, în această zi, locuitorii din Teleşti organizează o manifestare etno-folclorică. Cu această ocazie, reprezentanţii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu au organizat o serie de manifestări cultural artistice, desfăşurate în Dealul Teleştilor. La eveniment au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu dar și prefectul Alin Văcaru sau inspectorul școlar general Ion Ișfan

În cadrul acestor manifestări a fost lansată şi revista „Tradiţii Teleştene”, ajunsă la numărul 17. La manifestarea de Sfântul Gheorghe, din Dealul Teleştilor au participat și sute de persoane. Peisajul primăvăratec mirific din vârf de deal a constituit cadrul perfect pentru o petrecere pe cinste, în aer liber. Distracţia şi voia bună au fost asigurate de artiştii Ansamblului „Maria Lătăreţu”, al Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, instituţie care s-a şi ocupat de organizarea evenimentului. S-au întins mese, oamenii s-au prins în hore. A fost, cu alte cuvinte, o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului, marcată cum se cuvine la Teleşti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.