Dumitru Călugăru, cel mai bun din lume la chimie


 

Câştigătorii de la Moscova din 2014, elevul Dumitru Călugăru primul din dreapta

Câştigătorii de la Moscova din 2014, elevul Dumitru Călugăru primul din dreapta

Lotul olimpic al României a câștigat șase medalii la Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev”. Elevii au obtinut două medalii de aur – dintre care o medalie de aur cu punctaj absolut, trei medalii de argint si o medalie de bronz. În cadrul competiției internaționale, olimpicii au avut de parcurs trei probe, timp de 5 ore, dintre care două probe teoretice si una experimentală.

Olimpiada Internationala de Chimie „D. Mendeleev” s-a desfasurat in perioada 3-10 mai, la Erevan. Aceasta a fost a 49-a editie a competitiei, la care au participat 95 de elevi din 15 tari, anunta Ministerul Educatiei.

Elevii din lotul olimpic de chimie al României au cucerit şase medalii (două medalii de aur dintre care o medalie de aur cu punctaj absolut, trei medalii de argint şi o medalie de bronz), la a 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 3 – 10 mai, la Erevan.

Medaliile de aur au fost obţinute de Dumitru Călugăru (punctaj absolut), elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi Andrei Iliescu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Ambii performeri au fost laureaţi cu aur şi la ediţia precedentă.

Medaliile de argint au intrat în posesia următorilor elevi: Paul Haidu-Gerea (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), Cristian Robert Râclea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi) şi Silvestru-Alexandru Big (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului). Medalia de bronz i-a revenit lui Tiberiu Alexandru Pană, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti.

Competiţia presupune parcurgerea a trei probe, timp de 5 ore, dintre care două probe teoretice şi una practică/experimentală, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat. Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 secţiuni incluse: chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.

Reclame

Un gând despre “Dumitru Călugăru, cel mai bun din lume la chimie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.