Bani pentru comisiile de Evaluare Națională și Bacalaureat


DSC00090Circa 1000 de cadre didactice vor fi angrenate în Gorj în derularea examenelor naționale. Ministerul Educației și Cercetării Științifice a stabilit sumele pe care le vor primi profesorii implicaţi în acestea.

Potrivit ordinului de ministru, profesorii evaluatori vor primi între 4,3 lei pentru fiecare lucrare evaluată la Evaluarea Națională și 5,6 lei pe lucrarea de la examenul de Bacalaureat. Profesorii evaluatori nu vor putea corecta mai mult de 100 de lucrări fiecare decât în cazuri excepționale. Sume  mai mari vor primi membrii comisiei, președinții și secretarii. Astfel, președintele unei comisii dintr-un centru de examen va primi 558 de lei, un vicepreședinte, secretar sau membru va primi 383 lei, iar un asistent va primi 33,6 lei pe zi. Sume și mai mari vor primi președinții centrelor zonale de evaluare, respectiv 849 lei, vicepreședintele 485 lei, secretarul 419 lei, membrul 383 lei, iar profesorul evaluator 5,6 lei pentru fiecare lucrare corectată. În cazul comisiilor județene de soluționare a contestațiilor la examenul de Bacalaureat, vicepreședintele va primi 485 de lei, secretarul și membrii câte 383 lei, iar profesorul evaluator 5,6 lei pentru fiecare lucrare evaluată. ”În județul Gorj sunt în jur de 1.000 de cadre didactice angrenate în desfășurarea examenului de Bacalaureat. Fiecare lucrare este evaluată de câte doi profesori și fiecare nu va putea corecta mai mult de 100 de lucrări. Pentru Evaluarea Națională sunt peste 200 de profesori evaluatori, 100 la matematică și 100 la limba și literatura română”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, pentru cotidianul PANDURUL.

Cât privește Evaluarea Națională, președintele comisiei din cadrul unității școlare va primi 242,5 lei, membrii 207 lei, iar asistenții 28,4 lei pe zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.