Prima repartizare computerizată în învățământul gorjean


DSC00057Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a se va face marţi, potrivit Calendarului aprobat de MECŞ.În acest an mediile de admitere ar putea fi mai mari la colegiile naționale din Gorj.

Miercuri se vor afişa în unităţile de învăţământ gimnazial listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal. Cea de a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia în zilele de 3 şi 4 septembrie.În perioada 9 – 11 iulie au avut loc înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special, iar în 6 – 8 iulie repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi. Procentul de promovabilitate la Evaluarea Naţională 2015, după rezolvarea contestaţiilor, a fost de 79,36% la nivel de țară.La Evaluarea Naţională, din 163.407 candidaţi înscrişi s-au prezentat 158.568, prezenţa fiind de 97%. Din cei 158.568 de candidaţi prezenţi, 125.782 candidaţi (79,3%) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 şi 32.786 candidaţi (20,7%) au obţinut medii mai mici ca 5.
În Gorj acest procent fiind de 78,75%. La nivel național au fost înregistrate 409 medii de 10, o diferență semnificativă față de anul trecut când 225 de elevi au reușit să obțină media 10. Doar 5 asemenea medii s-au înregistrat la Gorj.
La nivelul judeţului Gorj au existat unităţi şcolare cu procente de promovabilitate maxime sau aproape de maximum: CNTV, Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu”, Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Tg-Jiu, Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru ş.a. Situaţia şcolilor cu cele mai bune rezultate este următoarea: CNTV, 82 de candidaţi, toţi promovaţi, o singură medie de 10.00: Alexandru Mischie; CNSH, 60 candidaţi, toţi promovaţi, o singură medie de 10.00: Leonard Mădălin Guran; Şc. Gim. „Constantin Săvoiu”, 128 candidaţi, 126 promovaţi, două medii de 10.00: Iulia Pascu şi Adriana Stavilă; Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu”, 112 candidați, 110 promovați, o medie de 10: Spanache Theodora .
În anul 2014, procentul de promovabilitate la Evaluarea Națională a fost de 81,11% înainte de contestații.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.