Din septembrie, reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație al școlii


 

CalculMinisterul Educației și Cercetării Științifice a schimbat regulile de organizare pentru consiliile de administratie ale unitatilor de învățământ preuniversitar.

Din anul școlar 2015-2016, reprezentantul elevilor va face parte din consiliul de administrație al școlii, înlocuind locul unui reprezentant al părinților. Astfel, reprezentantul elevilor va avea drept de vot în consiliul de administrație al unității de învățământ preuniversitar. Pentru a face parte din consiliile de administrație ale școlii, reprezentanții elevilor trebuie să aibă minim 18 ani împliniți si să fie ales prin vot secret de toți elevii din unitatea de învățământ respectivă.

Alegerile sunt organizate în baza unei proceduri elaborate de Consiliul Național al Elevilor, care va fi aprobată ulterior de Ministerul Educației. „În situațiile în care la nivelul unității de învățământ nu există elevi care au împlinit vârsta de 18 ani, reprezentantul elevilor este desemnat de consiliul elevilor și participă cu statut de observator la ședintele consiliului de administrație, fiind convocat obligatoriu de președintele consiliului de administrație la ședințele în care se dezbat problematici privind elevii”, se precizează în același document.

Conform reglementarilor anterioare, consiliul de administratie al scolii poate avea șapte, nouă sau 13 membri. În prezent, în primele două situații, părinții au rezervate două locuri, iar într-un consiliu de 13 membri – trei locuri.

Adrian Constantin Popescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.