Cei mai buni elevi premiați la sediul ISJ Gorj


Premiere

Cei mai buni elevi din Gorj, 3 liceeni și 5 absolvenți de gimnaziu care au luat media 10 la examenele naționale, au fost premiați joi, 27 august 2015, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj(ISJ). Absolvenții de Bacalaureat au primit 3000 lei fiecare iar proapeții elevi de liceu câte 1000 de lei fiecare.

 „Ne întâlnim astăzi aici pentru a-i premia pe cei care au învățat foarte mult în ultimii patru ani de zile și care, spre bucuria noastră și a familiilor lor, au luat nota 10. Avem cinci elevi absolvenți ai clasei a VIII-a și trei elevi absolvenți ai liceului. Am ținut să invit părinții și directorii școlilor unde au învățat carte. Eu am spus mereu, așa cum îmi spunea și mie străbunica: «Mamă, să înveți carte pentru că o să ai parte». Sunt convins până acum că am avut parte de o viață frumoasă. Același lucru îl spun copiilor mei și mă bucur că sunt în Gorj copiii care învață foarte bine carte, pregătiți de profesori de excepție. Îi felicit în primul rând pe părinți, pentru că știu cât de greu este și ce eforturi și sacrificii fac când au asemenea copil în casă. Este o bucurie și, în același timp, o mare responsabilitate, a spus Ion Ișfan, inspector general al ISJ Gorj.

Dumitru Călugăru, șapte medalii internaționale

Printre premianți s-a regăsit și elevul Dumitru Călugăru, olimpicul de aur al Gorjului din ultimii ani. „Mă bucur că Dumitru este astăzi aici pentru că este copilul care spart gheața și a devenit model pentru ceilalți elevi și învățământul din Gorj. Pe lângă el și împreună cu el s-au format alți copii care, încet-încet, îi vor călca pe urme. Dumitru este un copil de excepție al României”, a spus Ion Işfan. „Dumitru este un elev excepțional și este un model nu doar din punct de vedere al felului în care și-a tocit coatele pe băncile școlii, ci pentru modestia pe care a avut-o în toți acești ani. A avut șapte medalii internaţionale aduse, patru de aur și trei de argint. Este o performanță greu de atins. Sunt convins că vor fi în continuare elevi de o asemenea valoare”, a spus la rândul lui, Bogdan Rădulea, director adjunct al CNTV Târgu-Jiu. Olimpicul de excepţie al Gorjului a reuşit perfomanţe greu de atins la olimpiadele la care a participat, însă spune că vor mai exista şi alţi elevi care să-i urmeze exemplul, fiind convins că şcoala românească mai are multe de oferit. Datorită reuşitelor sale, Călugăru va studia,începând din toamnă, la celebra Universitate Cambridge din Anglia. „Este un semn de prețuire și un semn că școala românescă este în continuare foarte bună și, aș zice eu, printre cele mai bune din lume. Eu am terminat în acest an și mă bucur, pe de o parte, că am terminat cu olimpiadele internaționale. Pe de altă parte, îmi pare și rău pentru că anii de liceu au reprezentat o parte importanta din viața mea”, a declarat Dumitru Călugăru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.