Mai multe școli și grădinițe fără autorizație sanitară în Gorj


ReabilitariDirecția Sanitară Gorj spune că există în Gorj circa 40 de școli și grădinițe  neautorizate sanitar. O parte  dintre ele şi-au rezolvat problemele şi au depus dosarele pentru autorizare, altele însă mai au de lucrat la acest capitol.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au efectuat o serie de controale în mai multe unităţi şcolare pentru a se vedea dacă acestea îndeplinesc condiţiile pentru a primi, sau nu, autorizaţie sanitară de funcţionare. La finalul verificărilor, mai multe  şcoli au rămas neautorizate. „Înainte de începerea anului şcolar, 12 şcoli şi 39 de grădiniţe din judeţul nostru nu aveau autorizaţie sanitară. Este posibil ca unele dintre ele să-şi fi remediat deficienţele, între timp şi să-şi fi depus dosarele de autorizare”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, pentru cotidianul GORJEANUL.
Au existat situaţii în care anumite unităţi şcolare nu au corespuns din punct de vedere igienico-sanitar, acestea primind un plan de conformare, în vederea definitivării reparaţiilor şi punerii la punct a tuturor detaliilor necesare pentru autorizare. „Reprezentanţii şcolilor depun la noi o declaraţie pe proprie răspundere că întrunesc condiţiile, după care colegii mei trec la verificări; dacă nu corespund şi li s-a eliberat autorizaţie, li se ridică, dar în principiu, ce este în declaraţii corespunde cu realitatea din teren; nu am avut probleme de genul să se declare ceva şi să găsim altceva în teritoriu”, precizează Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Potrivit celor de la DSP, pentru a obţine autorizaţia, reprezentanţii şcolilor trebuie să pregătească o serie de documente, între care: schiţa unităţii, un act din partea primăriei în ceea ce priveşte spaţiul, schiţa de amplasare în zonă, memoriu tehnic şi altele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.