Premierul Ponta vrea schimbări în învăţământ


Ponta 2Premierul Victor Ponta a declarat marţi că este de acord că trebuie o dezbatere foarte serioasă ”pe ce sunt puşi copiii la şcoală să înveţe”, pentru că, în opinia sa, aceştia ”fac lucruri pe care nu le folosesc”, notează Agerpres.

„M-a bucurat faptul că domnul preşedinte Iohannis, în sfârşit, a ajuns în România reală, cea în care într-adevăr sunt foarte multe probleme. Împreună cu Guvernul putem să ajutăm, domnia sa ştie, că a fost primar, şi a zis că efectiv locaţiile şcolilor sunt ale primăriilor. Cred că mai ştie, tocmai pentru că a fost primar, că în 2010 Guvernul cu Predoiu ăsta de azi le-a tăiat la primari cotele defalcate de TVA şi nu au mai avut bani să întreţină şcolile” a declarat premierul Ponta.
„De asemenea, cred că ştie şi eu sunt de părere că oricâte probleme sunt cu şcolile administrate de primari oricum e mai bine decât să fie administrate de minister la Bucureşti toate şcolile. Sunt de acord că trebuie o dezbatere foarte serioasă pe ce îi punem pe copii să înveţe. Acum sunt şi eu tată a doi copii şi nu sunt mulţumit, mi se pare că fac lucruri pe care nu le folosesc şi nu fac lucruri pe care ar trebui să le facă”, a spus Victor Ponta, la sediul PSD, întrebat despre propunerea preşedintelui Iohannis de a elabora un pact pe trei ani care să rezolve problemele din educaţie.

Premierul  a adăugat că programa nu o poate decide el, ca părinte, ci specialiştii din domeniu. „Eu am învăţat în patru ani că fiecare vine la Educaţie şi mai face o reformă şi, nu ştiu cum, iese mai rău decât înainte. Acum noi trăim pe legea 1, cea din 2011 a lui Funeriu, care şi el a făcut o reformă. Vreau să nu zăpăcim oamenii cu reformele, să ne gândim, să măsurăm de 100 de ori şi dacă e bine să tăiem”, a precizat Ponta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.