Programul gratuit de distribuire a fructelor în şcoli continuă şi în 2016.


 

DSC00043

Guvernul a decis să continue şi în 2016 programul gratuit de distributie a fructelor în şcoli. 1.750.000 de elevi vor beneficia şi în anul viitor de fructe gratuite în timpul programului şcolar, program finanţat din fonduri europene şi naţionale, cu scopul de a încuraja consumul de fructe proaspete în şcoli.

În Hotărârea de Guvern aprobată  recent  se arată că fructele distribuite elevilor anul viitor sunt merele. De asemenea, hotărârea prevede şi perioada de distribuţie, limita valorii zilnice, bugetul alocat şi modalitatea de implementare efectivă  pentru programul de distribuire gratuită a fructelor în şcoli.

De fructe gratuite vor beneficia 1.750.000 de elevi din clasele pregătitoare, învăţământul primar şi învăţământul gimnazial din unitatile de învăţământ public şi privat acreditat/autorizat, potrivit Ministerului Educaţiei.

„Fondurile UE alocate României pentru acest an şcolar sunt de 6.869.985 euro, iar rata de cofinanţare este de 89%. Măsurile adiacente distribuţiei de fructe sunt eligibile pentru sprijinul financiar al Uniunii Europene şi trebuie să se încadreze valoric în limita a 15% din alocarea finală a fiecărui stat membru.

Astfel, bugetul total al programului este de aproximativ 66 milioane lei, din care 31,6 milioane lei provenite din fonduri UE si 34,4 milioane lei reprezintă co-finanţare publică şi cheltuieli, altele decat cele eligibile. Limita valorii zilnice (pretul fara TVA al merelor) este de 0,37 lei/elev, ca şi in anul 2014, iar perioada de distributie gratuită este de maximum 88 de zile”, se arată în hotărârea de Guvern.
Mai mult,, hotărarea Executivului include si un program de încurajare a alimentaţiei sănătoase pentru elevi, pentru anul 2016.

În şcoli există  şi un program adiacent care s-a aprobat în această  hotărâre de guvern care pune la dispoziţie 15 la sută din fonduri pentru diverse activitati care sustin încurajarea alimentatiei sănătoase: se organizează  vizite la ferme pomicole, concursuri tematice legat de fructe, zile tematice – ziua recoltei si alte evenimente în care vor fi implicate unitatile scolare – coordonarea programului se va face de Consiliile locale”, a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvânt al Guvernului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.