Ministerul Educaţiei păstrează decontarea parţială a manualelor pentru clasele a XI-a şi a XII-a


 

ManualeMinisterul Educaţiei a anunţat prin vocea ministrului  Adrian Curaj că va continua şi în anul şcolar 2016-2017 să deconteze manualele pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a. Doar că suma acordată, 55 de lei, este foarte mică faţă de cheltuieli, mulţi dintre elevi renunţând să o solicite.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat:„Pentru manualele de a XI-a si a XII-a stiti bine ca s-au dat niste sume, care se vor da in continuare. Am incredere ca vom merge pe calea aceasta. Anul acesta nu pot schimba chiar totul, chiar daca vreau. Deocamdata avem solutia pe care o continuam. Cu siguranta ca vom putea, pana in toamna, sa luam eventuale alte decizii atunci cand vom pregăti bugetul pentru anul viitor”.

Elevii atrag atenţia că suma oferita de Ministerul Educaţiei pentru decontarea manualelor este prea mica şi pentru a fi de un real ajutor ar trebui să se  dubleze cuantumul pentru decontarea manualelor la clasele a XI-a si a XII-a.

„Ne-au chemat la Ministerul Educaţiei luna aceasta să discutam. Noi susţinem să se dubleze suma de 55 de lei, care a fost mai mult o soluţie de compromis atunci când s-a discutat. Ca dovada, o mare parte din elevi nici măcar nu au mai decontat manualele şcolare”, spune Horia Onita, preşedintele Consiliului National al Elevilor.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.