Brâncuşi –mai aproape de noi


Bra 2 Bra 1Sub acest titlu, în cadrul Şcolii Gimnaziale “Constantin Brâncuşi” Tg-Jiu, a avut loc, în zilele de 18 si 19.02.2016, un interesant eveniment cultural dedicat aniversării a 140 ani de la naşterea marelui Brâncuşi.

Alaturi ne-au fost colegii  din  Şcoala Gimnazială “Pompiliu Marcea” Tg-Jiu  si Şcoala Gimnazială Nr.1 Teleşti precum  şi d-l insp. Gârdu Constantin Cristinel ca reprezentant al Asociaţiei Culturale AGAPE. Motivaţia derulării proiectului este în primul rând respectul faţă de marele sculptor, dar şi dezvoltarea în rândul elevilor a interesului pentru cultură.

În prezenţa domnului director prof. Băluţescu Ovidiu, a persoanelor implicate în organizarea  activităţii, cadre didactice şi elevi, a avut loc un moment încărcat de simboluri şi amintiri, dedicat geniului  de la Hobiţa. Elevi ai celor 3 şcoli, au participat la un concurs legat de viaţa şi opera lui Brâncuşi, au recitat poezii ce glorifică creaţia sculptorului, au explicat semnificaţia elementelor de artă brâncuşiană prezente în creaţiile proprii din cadrul expoziţiei. Filmul documentar ,vizionat ulterior, a adus în faţa celor prezenţi, o creaţie magistrală –  anasamblul monumental de la Targu-Jiu. La final, eleva şcolii noastre, Minea Roberta, a încântat auditoriul cu un program de muzică popular gorjenească.

Prof. Liviu Groşanu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.