Elevii de la „Magheru”au marcat sărbătoarea a 140 de ani de la nașterea celui mai cunoscut român, Constantin Brâncuși


Mag 3Mag 4 Mag 7 Mag 3“Lăsați-mă să zbor!” – cuvintele artistului – au marcat sărbătoarea a 140 de ani de la nașterea  celui mai cunoscut român, Constantin Brâncuși. Activităţile au fost organizate de catedra de Limbă şi Comunicare.

 

La Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu manifestările au fost organizate de membri Catedrei de Limbă și comunicare: Carmen Mărgulescu, Lavinia Blându, Cătălina Marcela și Rocselana Verdeș -responsabil. În deschidere, profesor Rocselana Verdeș a prezentat viața, activitatea artistului și noi receptări ale operei brâncușiene; eleva Besoi Bianca Patricia din clasa a X-a D a recitat – așa cum și-a obișnuit audiența – poezia “Un artist și o dorință”. Doamna profesoară Carmen Mărgulescu împreună cu elevii clasei a IX-a A: Cașotă Aniela, Muja Alexandra, Rusu Valentin, Bănicioiu Denisa, Huruială Ramona, Popescu Eduard au prezentat o altă față a lui Brâncuși – autorul de aforisme. Elevii Rusu Valentin și Muja Alexandra au interpretat un fragment din “Coloana nesfârșită”, de Mircea Eliade.

Cum limba engleză este calea de comunicare a numeroaselor proiecte desfășurate în cadrul colegiului, elevul clasei X D, Bușe Alin, coordonat de Rocselana Verdeș a prezentat un bogat material în această limbă, ce a cuprins operele artului – sculptor, fotograf și pictor. Muzica lui Gheorghe Zamfir a dat noi simțiri audienței –colaj de senzații vizuale și auditive.

Directorii colegiului,  Marius Buzera și  Simona Pătrăşcoiu  au ținut alocuțiuni despre Constantin Brâncuși. Ultimul cuvânt l-a avut prof. dr. ing.  Marius Buzera ,  care și-a prezentat aprecierile pentru întreaga manifestare, aducând în atenția tinerilor valoarea operelor lui Constantin Brâncuși, faptul că suntem gorjeni fiind un atú în explorarea acestora, a semnificațiilor lor, a dezvoltării gustului pentru arta modernă.

În loc de încheiere…

“Sunt imbecili cei care spun despre lucrările mele că ar fi abstracte; ceea ce ei numesc abstract este cel mai pur realism, deoarece realitatea nu este reprezentată de forma exterioară, ci de ideea din spatele ei, de esența lucrurilor.” – Constantin Brâncuși

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.