Ultima strigare pentru înscrierile la clasa I fără clasă pregătitoare


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De luni, 22 februarie 2016, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCŞ) dă startul înscrierilor în clasa I pentru copiii care împlinesc 7 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2015-2016 şi ai căror părinţi vor să sară peste clasa pregătitoare.

MENCS a  transmis procedura de înscriere inspectoratelor şcolare care, la rândul lor, au trimis adrese în şcoli în acest sens. Astfel, potrivit documentului ajuns la IŞJ Gorj, semnat de secretarul de stat Gabriel Ispas,  înscrierea direct în clasa I a elevilor se face “doar în anul şcolar 2016-2017 , în clasele I deja existente, pe locurile disponibile.”

MENCŞ vine cu precizări în ceea ce priveşte locurile disponibile: “dacă numărul de elevi existenţi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2015-2016 este mai mare sau egal cu 25, atunci nu există locuri disponibile în clasă. Dacă numărul de elevi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2015-2016 este mai mic decât 25, atunci numărul de locuri disponibile se calculează ca diferenţa între 25 şi numărul de elevi existenţi în clasă în anul şcolar 2016-2017.”

Fiecare unitate de învăţământ a avut termen 19 februarie 2016  pentru a face publice locurile libere, astfel ca părinţii să-şi poată înscrie copiii în clasa I. Înscrierea va avea loc în perioada 22 – 28 februarie 2016 direct la unitatea de învăţământ, neexistând posibilitatea completării opţiunilor online. Părintele poate depune o singură solicitare, potrivit procedurii de înscriere, solicitările fiind verificate şi mai apoi transmise IŞJ Gorj spre avizare. “Inspectoratele şcolare vor verifica datele primite de la unităţile de învăţământ, pentru a nu exista solicitări multiple de înscriere din partea părinţilor, le avizează şi le transmite la MENCŞ, spre aprobare, până la data de 4 martie 2016, ora 16,00”, se arată în procedură. Documentul specifică şi modul în care se procedează dacă într-o unitate de învăţământ numărul cererilor este mai mare decât cel al locurilor disponibile. Astfel, în acest caz înscrierea în clasa I se va face în perioada 11-16 martie 2016 după o procedură specifică, elaborată de IŞJ Gorj. În Gorj, potrivit inspectorului pentru învăţământ primar, Ion Popescu, locuri libere sunt, în cele mai multe unităţi de învăţământ, în special din mediul rural.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.