„Educaţia prin sănătate”, o nouă materie pentru şcolari


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O altă materie nouă ar putea intra în programa şcolară pentru învăţământul preuniversitar, la recomandarea Ministerului Sănătăţii. În cadrul orelor de de „Educaţie prin sănătate”, copiii vor învăţa despre alimentaţia sănătoasă, igiena şi lupta împotriva alcoolului şi fumatului.

Având în vedere  că este important ca cei mici să realizeze cât de nocive pot fi produsele pe care le consumă, Ministerul Sănătăţii propune introducerea disciplinei „Educaţie prin sănătate” în şcoli şi în grădiniţe.

În cadrul orelor de de „Educatie prin sănătate”, copiii vor învăţa despre alimentatia sanatoasa, igiena si lupta împotriva alcoolului si fumatului.

Cursurile ar putea fi tinute de medici si asistentele cabinetelor medicale din şcoli, potrivit ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimas Cadariu.

„Personal cred ca aceste ore ar trebui sa fie obligatorii si cred ca avem o resursa fantastica la care trebuie sa apelam – medicii şcolari. Suntem obligati sa sustinem aceasta specialitate, medicii şcolari se împuţinează.

Sunt medici scolari, asistente care lucreaza in cabinetele scolare, cu o experienta extraordinara si marea lor majoritate au o dedicatie extraordinară”, potrivit ministrului Sănătăţii.

Ministrul Sanatatii considera ca cei mici ar putea invata astfel de la varste cat mai fragede despre rolul igienei de zi cu zi,  dar si despre alimentatia sanatoasa si cum sa evite obiceiurile nocive: fumatul, alcoolul, consumul de medicamente si alte substante.

Pentru a putea tine cursurile de „Educatie prin sanatate”, medicii si asistentele scolare ar avea nevoie de cursuri de pregatire pedagogica  de scurta durata, potrivit ministrului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.