Directorii de școli testați on-line în această toamnă


 

 

CurajParticipanţii la concursurile pentru funcţiile de directori de şcoli vor susţine în prima etapă un test naţional online, a afirmat ministrul Educaţiei Adrian Curaj, prezent la „Ora Guvernului” de la Camera Deputaţilor. În baza acestui test vor putea să își depună apoi dosarele de candidatură pentru funcția vizată.

Anunțate mai întâi pentru această primăvară, concursurile pentru directorii de școli se vor desfășura după o nouă Metodologie care ar urma să fie aprobată în luna martie a.c. Noutatea cea mai mare este un test on-line de legislație pentru toți candidații, lucru anunțat deja de sindicate.

„Concursuri pentru directorii de şcoli. Am încredere că vom putea veni în prima etapă a concursului de directori cu un test online naţional, astfel încât să aibă încredere că pot aplica toţi. Va fi acest test de resursă umană online general şi, după ce trec acest test, vor putea să îşi ducă dosarele pentru concurs”, a explicat ministrul Educației.

Potrivit acestuia, pe de altă parte, începând de la 1 septembrie numărul comisiilor din şcoli se va reduce de la 21 la 7. „Până la sfârşitul lunii aprilie, vom veni cu o listă întreagă de documente tăiate. Avem 21 de comisii şi acum am pregătit şapte pentru şcoli. Ele vor fi funcţionale din 1 septembrie. Am discutat deja cu inspectoratele şcolare generale, nu putem bulversa acum în timpul anului. Sunt pregătite toate, doar trebuie să anunţăm. De la 1 septembrie, şapte comisii atât, în loc de 21”, a spus ministrul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.