Liderul FSLI, Simion Hăncescu, în vizită în Gorj


 

 

simion-hancescuÎn perioada 4-6 martie 2016 se află în Gorj președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, profesorul Simion Hăncescu. În programul acestuia se află participarea la Colegiul Liderilor USLI Gorj din 4-5 martie a.c.

Președintele FSLI, Simion Hăncescu, efectuează o vizită în Gorj la invitația USLI Gorj. Vineri, 4 martie a.c., la ora 9.00, la sediul ISJ Gorj va avea loc o ședință a liderilor USLI în prezența liderului național, ne-a informat Constantin Huică, președintele sindicatelor gorjene din învățământ.

Program sindical pentru perioada următoare

Sindicaliștii din Educație au un program bine stabilit pentru perioada următoare, după cum ne-a declarat profesorul Constantin Huică:  ”1. Susţinerea la legea salarizării unitare, prin intermediul C.S.D.R. care va participa conform Memorandumului Guvernului României la elaborarea proiectului legii salarizării, a următoarelor principii:stabilirea salariului de bază pentru funcția de profesor debutant cu studii superioare în învățământul preuniversitar la nivelul a 2.5 salarii minime brute pe economie;stabilirea salariului de bază pentru funcția de învățător, educatoare debutant cu studii medii în învățământul preuniversitar la nivelul a 2 salarii minime brute pe economie;numărul tranșelor de vechime în învățământ să fie la fel cu cel din alte sectoare bugetare; raportul între salariul de încadrare maxim și salariul debutantului să fie 2.5/1; 2. Finalizarea demersului F.S.L.I. referitor la debirocratizarea sistemului de învățământ preuniversitar, astfel încât numărul comisiilor care funcționează la nivelul unităților să fie de maximum 7; 3. Încheierea unor acorduri cu partidele politice parlamentare, în vederea adoptării în Parlament a următoarelor acte normative:
pensionarea personalului didactic, la cerere, cu 3 ani înainte de limitele de vârstă prevăzute de legislaţia în vigoare, dacă are o vechime în învăţământ de cel puţin 25 de ani femeile, respectiv 30 de ani bărbaţii; învestirea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar cu exercițiul autorității publice, pe timpul și în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, în limita competențelor stabilite prin lege; modificarea Legii nr.1/2011, în sensul ca gestionarea cheltuielilor de personal pentru unităţile de învăţământ preuniversitar să fie făcută de M.E.N.C.S. – inspectorate şcolare – unităţi de învăţământ, urmând ca Primarul să rămână ordonator principal de credite pentru cheltuielile materiale ș.a.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.