Gorjeanul Mădălin Bunoiu reales ca prorector al Universității de Vest din Timișoara


mADALIN bUNOIUMădălin Bunoiu ocupă din anul 2012 funcţia de prorector al Universităţii de Vest din Timişoara. La începutul lunii martie 2016 acesta a fost reales pe respectiva  poziţie pentru încă patru ani făcând parte din echipa de management a rectorului Marilen Pirtea. Universitatea de Vest din Timişoara este una dintre cele mai prestigioase instituţii academice din România cu recunoaştere la nivel internaţional.

 

Madalin Bunoiu, a devenit membru al comunitatii academice a Universitatii de Vest in anul 1998, imediat dupa finalizarea studiilor de master. Între anii 1999 si 2003 si-a derulat studiile de doctorat elaborând o teză la Institutul Naţional Politehnic din Grenoble. Din 2003, după obţinerea titlului de lector, şi până în prezent, Conf. Univ. Dr. Madalin Bunoiu a condus activitatea didactică la un număr de opt discipline din planurile de învăţământ ale Facultatii de Fizică de la Universitatea de Vest din Timişoara, trei discipline la ciclul de licenţă şi cinci discipline la ciclul de studii universitare de Master.

În ultimii ani a desfăşurat activităţi atât în calitate de director, cât şi în calitate de membru al echipei de cercetare în cadrul a peste zece granturi de cercetare câştigate prin competiţie. Granturile la care a participat sunt atât în domeniul fizicii materiei condensate, cât şi în domeniul didactic/educaţional.

În numele echipei pe care o conduce, rectorul UVT-Marilen Pirtea-anunţa recent că printre strategiile ce vor fi implementate în perioada următoare sunt creşterea numărului de programe comune cu universităţi din alte ţări şi de programe cu diplomă dublă. „Parteneriatele cu universităţile de renume de peste graniţă se vor axa pe crearea de programe de studiu comune, îmbogăţind considerabil experienţa studenţilor noştri, dar şi pentru atragerea de tineri din alte ţări. Pe acelaşi segment, vom lucra la atragerea de cercetători din străinătate, doctoranzi, prin implementarea de linii doctorale în cotutelă. Avem în lucru şi un program de prevenire a abandonului şcolar, printr-un sistem de atenţionare timpurie”, a menţionat prof. univ. dr. Marilen Pirtea. UVT are, de asemenea, în vedere iniţierea unui proiect în parteneriat cu autorităţile locale, sub titulatura de ‘Timişoara-oraş universitar’, urmărindu-se identificarea şi mobilizarea capacităţii de cazare disponibilă în sistemul preuniversitar, pentru tinerii din alte localităţi care doresc să studieze la UVT. De asemenea, împreună cu autorităţile timişorene, se doreşte şi implementarea unei măsuri prin care tinerii absolvenţi de Bacalaureat, fără posibilităţi financiare, să poată studia în Timişoara.

În aprilie 2016, UVT va transforma oraşul în capitala diasporei ştiinţifice româneşti, prin evenimentul „Diaspora în cercetarea ştiinţifică şi învăţământul superior din România”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.