Directorii de școli chemați la concurs scris înainte de 1 septembrie 2016


CurajAnul 2016 se anunță unul al marilor schimbări în privința ocupării funcțiilor de conducere din Educație, în speță directorii de școli. Planurile MENCS sunt ca  in 2016 candidații la funcția de director de școală să participe la un concurs scris.

Potrivit ministrului Educatiei, Adrian Curaj, pentru a ocupa functiile de directori de scoli, in prima etapa candidatii vor participa la un test national online.

„Concursurile pentru directori de scoli au fost de la inceput si sunt o prioritate, lucram cu un grup puternic care fac resurse umane in multinationale (…). Am incredere ca vom putea veni in prima etapa a concursului de directori cu un test online national, astfel incat sa aiba incredere ca pot aplica toti. Va fi acest test de resursa umana online general si, dupa ce trec acest test, vor putea sa isi duca dosarele pentru concurs”, a explicat ministrul. Cum Metodologia urmează abia acum și se va afla în dezbatere publică cel puțin în luna aprilie 2016, testul scris s-ar putea da în această vară, intenția fiind pentru luna august 2016. Doar cei care promovează testul vor putea să ocupe un post de la 1 septembrie 2016 și să se înscrie la concursurile care s-ar putea desfășura în lunile octombrie-noiembrie 2016 potrivit prevederilor Legii Educației Naționale.

Potrivit noii Metodologii, directorii vor fi numiti direct de catre consiliul de administrație  al școlii după promovarea concursului pe post.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.