ORA PĂMÂNTULUI la Şcoala Gimnazială „Antonie Mogoş”


 

Inv 496  II SG 1Peste 150 de elevi, părinţi şi cadre didactice s-au aflat sâmbătă seara în curtea Şcolii Gimnaziale “Antonie Mogoş” din Ceauru pentru a celebra măsurile pentru protejarea planetei. În acest an, mesajul și îndemnul pentru toţi cei care au participat a fost”Dăruiește naturii din energia ta”.

 

Manifestările sub genericul “Ora Pământului” au fost iniţiate în anul 2007 de World Wide Fund for Nature (Fondul mondial pentru natură), care derulează proiecte pentru conservarea naturii. Prima ediție a evenimentului a avut loc în 2007, la Sydney, în Australia, înregistrându-se participarea a 2,2 milioane de oameni. Dacă în 2008 au participat 50 de milioane de persoane din 35 de țări, în decursul anilor acțiunile întreprinse au căpătat o amploare tot mai mare, astfel că în 2015 au fost înregistrate 620.000 de acțiuni în 172 de țări și teritorii, cu scopul de a arăta preocupare pentru protejarea planetei față de schimbările climatice.

Obiectivul acestei inițiative este să amintească faptul că energia consumată are un efect negativ asupra planetei și să îndemne autoritățile și persoanele particulare să acționeze pentru menținerea climei în limitele normale. Energiile fosile (cărbune, gaz, petrol), utilizate în producerea electricității, sunt responsabile de trei sferturi din emisiile de gaze cu efect de seră, aflate la originea încălzirii climatice.
Pentru a opta oară consecutiv, România a încurajat cetățenii, dar și organizațiile, companiile, instituțiile publice și centrele culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră. În acest an, mesajul și îndemnul pentru comunitatea din România a fost „Dăruiește naturii din energia ta”.
Elevii de la Şcoala Gimnazială “Antonie Mogoş” Ceauru-Băleşti sunt implicaţi pentru a treia oară în această manifestare, participarea fiind mai numeroasă de la an la an. Peste 150 de persoane-elevi, părinţi, profesori, alţi membrii ai comunităţii-s-au aflat sâmbătă seara în curtea şcolii din Ceauru pentru a marca această sărbătoare dedicată mediului. “În acest an am ales să rămânem în curtea şcolii noastre-ne-a declarat Cornel Şomâcu, directorul Şcolii Gimnaziale “Antonie Mogoş”-pentru că o acţiune de acest gen îşi găseşte un teren propice aici. A fost o prezenţă numeroasă iar elevii au demonstrat că au mult talent, programul prezentat de reprezentanţii claselor a IV-a şi a V-a fiind gustat de cei prezenţi, mai ales că s-a desfăşurat în condiţii mai puţin favorabile, în aer liber. A fost o oră de neuitat, o lecţie despre mediu dar şi despre păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor locale.”
Din programul manifestărilor nu au lipsit stingerea simbolică a luminilor, aprinderea lumânărerelor strânse simbolic în numele manifestării dar şi muzica, antrenul şi un consistent program artistic din care nu au lipsit folclorul şi dansul modern.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.