Ministrul Educaţiei promite reducerea birocraţiei în şcoli


 

CurajMinistrul Educaţiei intenţionează  să reducă implicarea cadrelor didactice în activităţi birocratice la nivel de şcoală-cele care consumă la acest moment mulţi nervi şi timp- pentru a le oferi acestora mai mult timp de concentrare pe activităţile de predare şi cercetare ştiinţifică.

Ministrul Adrian Curaj doreşte debirocratizarea învăţământului românesc şi îşi propune să realizeze metodologiile pentru examene pe baza observaţiilor centralizate şi transmise din teritoriu, de la inspectoratele şcolare judeţene.

„Vrem foarte mult ca timpul cadrului didactic să fie dedicat cu precădere şcolii şi elevului şi mai puţin birocraţiei, uneori exagerată. De asemenea, am încercat să continuăm discuţia cu inspectorii şcolari generali despre cum am putea face minime modificări astfel încât să avem un cadru normativ coerent. Pot fi făcute mici corecturi astfel încât lucruri complicate, care nu se mişcă de ani de zile, să poată fi reglate.

Şi nu este vorba despre intervenţii majore, este vorba doar despre a discuta, a pune cu prioritate pe agenda nişte subiecte şi a le rezolva”, a declarat ministrul Educaţiei.

Adrian Curaj  a mai adus în discuţie şi  planul curricular pentru clasele V – VIII, care urmează să fie făcut public în perioada următoare şi  susţine că şcolile vor avea un grad mai mare de libertate în planificarea acelor planuri de pregătire destinate şcolarilor.

„Sunt câteva lucruri frumoase pe care le veţi vedea în legătură cu pregătirea programei pentru fiecare materie, cu accent pe câteva materii mai nou apărute şi, câte un pic, din ce în ce mai mult libertate şcolii în a planifica ce se doreşte a se face pentru pregătirea elevilor. Ne uităm cu ce putem sa venim ca examenele sa fie un pic altfel organizate. Poate reuşim să venim cu subiecte anunţate din vreme astfel încât pregătirea sa nu mai fie o surpriza atat de mare. Sa avem subiecte de evaluare, multe pe fiecare materie în parte… Am discutat cu inspectorii generali ca metodologia sa o lucram împreună cu dânsii, pe baza observaţiilor formulate pana la toamna, nu numai din laboratorul ministerului”, a mai spus ministrul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.