Peste 500 de locuri la clasa pregătitoare puse la bătaie în Gorj


 

Prima-zi-de-scoala-primele-nemultumiriÎncepând de ieri, 30 martie 2016,  a debutat cea de-a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani până la sfârșitul acestui an. Părinții pot depune cereri de înscriere până la data de 8 aprilie, iar listele finale ale copiilor admiși în clasa pregătitoare vor fi afișate în cursul zilei de 15 aprilie. La nivelul județului Gorj mai sunt libere circa 500 de locuri la clasa pregătitoare.

Potrivit Calendarului de înscriere în clasa pregătitoare, perioada 30 martie – 8 aprilie 2016 este rezervată depunerii și validării cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. În momentul completării cererii de înscriere sau, după caz, al validării acesteia, părinţii trebuie să depună o copie a actului de identitate propriu şi o copie a certificatului de naştere al copilului. Acestea sunt certificate conform cu originalul de către secretariatul şcolii. În cazurile în care este necesară evaluarea dezvoltării psihosomatice, părinţii trebuie să depună şi o copie a rezultatului pozitiv al acesteia.

Cererile depuse de părinți vor fi procesate, la nivelul unităților de învățământ, în perioada 11 – 15 aprilie, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile. Listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare vor fi afișate pe 15 aprilie, urmând ca în perioada 19 – 22 aprilie inspectoratul școlar să centralizeze și să soluționeze cererile părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ, precum și a oricăror altor situații referitoare la înscrierea în învățământul primar. Pentru această a doua etapă, la nivelul județului Gorj sunt disponibile, în total, 527 de locuri, 488 în învățământul normal și 39 în învățământul simultan. Reamintim că, la nivel național, în prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, derulată în perioada 29 februarie – 18 martie, au fost admise 99,1% dintre cererile depuse. Mai exact din totalul celor 168.220 de cereri depuse, au fost admise 166.698. Dintre acestea, 143.223 sunt cereri admise pentru şcoala de circumscripţie (142.203 la prima opţiune, respectiv 1.020 la opţiunea de revenire), iar 23.475 pentru altă unitate de învăţământ decât cea arondată. 1.522 de cereri nu au putut fi admise din cauza lipsei de locuri la şcolile dorite, altele decât cele de circumscripţie, iar părinţii/tutorii legali nu au bifat opţiunea de revenire la unitatea de învăţământ arondată iniţial. La nivelul județului Gorj, în prima etapă au fost admiși în învățământul primar 2.494 de candidați, 500 dintre aceștia după ce au trecut de evaluarea psihosomatică. Conform metodologiei, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare. De asemenea, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv, pot să-şi înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Dacă dezvoltarea psihosomatică nu este corespunzătoare, atunci părinţii îşi vor înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.