ELECTORAL Profesorii primesc bani şi dacă nu au cerut


 

DSC00039Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011. Este vorba de cadrele didactice care nu au solicitat acest lucru în instanţă sau au pierdut din diverse motive aceste procese.

Chiar dacă unii politicieni s-au grăbit să se împăuneze cu reuşita acestui demers, trebuie spus că este o măsură electorală de vreme ce o mare parte din cadrele didactice aflate în această situaţie nu au solicitat în instanţă aceste drepturi. De menţionat că nu se mai ştie nimic de drepturile câştigate în instanţă şi neplătite de Guvernul României până la acest moment.

„Proiectul are ca obiect de reglementare plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011 rezultate din aplicarea prevederilor OG 15/2008 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2008, iar din 2009, 2010, 2011 din aplicarea prevederilor Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, a spus preşedintele Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon.

Deputatul PSD Petru Andea a menţionat că această iniţiativă „încearcă să pună capăt unui şir lung de măsuri legislative, fie legi, fie ordonanţe de urgenţă, care reglementau plata drepturilor salariale ale cadrelor didactice”. „Guvernul Boc a fost cel care tot prorogând termenele şi modificând modul în care să fie făcute aceste plăţi a generat nevoia de a rediscuta modul în care trebuie reglementată plata diferenţelor salariale”, a spus Andea.

Deputatul liberal Raluca Turcan a arătat, la rândul său, că legea le oferă aceste drepturi „miilor de profesori, care până în 2011 nu au dat statul în judecată sau au pierdut în instanţă drepturile amintite”.

Proiectul a fost adoptat cu 219 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi o abţinere, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Un gând despre “ELECTORAL Profesorii primesc bani şi dacă nu au cerut

  1. Proiectul de lege a fost aprobat in sedinta de Senat ,nu a Camerei deputatilor in sedinta din 24 martie 2016. Nu este o pomana electorala, este corectarea situatiei injuste in care se afla o buna parte din colegii nostri profesori care nu au actionat in instanta pentru aceste drepturi sau au pierdut procesele sau sunt pensionari sau pe care liderii de sindicat pur si simplu i-au uitat atunci cand au intocmit listele de reclamanti la procese. E o masura corecta si nu trebuie catalogata in sfera electorala. Ar fi bine ca autorul articolului sa fie mai bine informat si sa prezinte lucrurile corect si obiectilv. Toti cei ce muncesc in conditii egale au drepturi egale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.