Manifestări naţionale dedicate Sărbătorilor Pascale la Băleşti


 

Afis Simpozion CornestiŞcoala Gimnazială „Antonie Mogoş” Ceauru-Băleşti în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi unităţi şcolare din mai multe judeţe organizează Simpozionul Naţional „Tradiţii şi obiceiuri de Paşte” şi Concursul Regional „Fantezii Pascale”.Activitățile sunt înscrise în CAERI 2016 la pagina 26,poziția 797.

În anotimpul primăvara,natura se trezește la viață și totodată ne revin puternic în minte și în suflet amintirile copilăriei.Sărbătoarea Pascală din acest anotimp este un moment când fiecare dintre noi se întoarce la tradiții,la lucrurile care s-au transmis din strămoși și care în același timp au evoluat și s-au adaptat timpurilor.
Școala Gimnazială ,,Antonie Mogoș”-Ceauru inițiază desfășurarea acestor activități cu scopul de a dezvolta interesul pentru păstrarea obiceiurilor și tradițiilor specifice Paștelui,de a valorifica și îmbogăți potențialului creativ al copiilor.
Implicarea copiilor în activitățile propuse determină exersarea deprinderilor de exprimare prin arta frumosului a sentimentelor și trăirilor interioare.
Acest proiect oferă prilejul abordării interdisciplinare în stimularea creativității elevilor și dezvoltării capacităților artistice.
Toate secțiunile au ca temă principală un motiv religios din sfera Sărbătorilor de  Paște,cât și traditii și obiceiuri legate de Sărbătorile Pascale.
Sectiuni
I.Cadre didactice: sesiune de referate și comunicări (Simpozion National) având ca temă tradiții și obiceiuri legate de Miracolul Invierii.
II.Elevi (Concurs Regional)
1.Pictura/colaj
2.Felicitări și decorațiuni de Paște
3.Creație literară în versuri sau în proză.
Simpozionul se va desfășura la Școala Gimnazială„Antonie Mogoș”-Structura Cornești,la data de 22 aprilie 2016. Cadrele didactice interesate vor participa indirect la simpozion prin trimiterea on-line a materialelor.Lucrările înscrise în concurs vor fi jurizate la data de 22 aprilie 2016 de către organizatorii și partenerii concursului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.