Pensie de serviciu pentru cadrele didactice cu vechime


UCB 1Un proiect de lege adoptat tacit de plenul Camerei Deputaților prevede acordarea pensiei de serviciu pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar cu o vechime efectivă de cel puțin 30 de ani în domeniu.

Potrivit respectivului proiect legislativ, de pensia de serviciu pot beneficia cadrele didactice din învățământul preuniversitar la împlinirea vârstei legale de pensionare, potrivit proiectului legislativ adoptat de deputați.

Pensia serviciu pentru cadrele didactice are un cuantum de 80% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni de activitate.

Inițiatorul proiectului, senatorul PSD Catalin Croitoru, a propus ca personalul didactic de predare, conducere, îndrumare si control, cu o vechime efectivă de cel puțin 30 de ani în învățământ, sa beneficieze la împlinirea vârstei legale de pensionare de pensie de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionării.

Termenul constituțional pentru dezbatere si vot final – 22 martie – a fost depasit, iar propunerea legislativa se considera adoptata, in conformitate cu prevederile art.75 alin.(2) din Constituție si ale art.113 din Regulamentul Camerei Deputaților.

Camera este primul for legislativ sesizat in cazul propunerii legislative privind acordarea unor drepturi specifice personalului didactic din învățământul preuniversitar.

Pentru a intra in vigoare, proiectul legislativ are nevoie de votul senatorilor, iar apoi trebuie promulgat de președintele țării si publicat in Monitorul Oficial. Cadrele didactice nu ar trebui să se bucure prea mult, de regulă asemenea proiecte sunt menite să atragă voturi în campania electorală dar rămân fără urmări practice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.