Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” a câștigat ”O activitate de succes în Săptămâna Școala Altfel”


IMG_0826Pentru a treia oară consecutiv, Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” a câștigat competiția ”O activitate de succes în Săptămâna Școala Altfel”. Potrivit calendarului de desfășurare a concursului, lista unităților de învățământ declarate câștigătoare, a fost  publicată pe site-ul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ) în această săptămână. Din Gorj, Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” a câștigat cu  activitatea “Vizităm și învățăm – tehnologii moderne în industria alimentară”.

Programul “Să știi mai multe, să fii mai bun!” s-a desfășurat în perioada 18-22 aprilie 2016 şi a constat în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână din al doilea semestru şcolar, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal. Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante. După derularea programului, cele mai bune activități organizate în cadrul acestuia au intrat în concurs. Fiecare unitate de învățământ care a dorit să participe la competiție a încărcat dosarul activității propuse pentru competiție pe website-ul inspectoratului școlar, care ulterior a selectat, pentru etapa națională, cele mai interesante activități. Dosarele selectate, în urma evaluării realizate la nivel județean, au fost postate de către inspectoratele școlare pe site-ul MENCȘ, unde, în perioada 23 – 29 mai, au putut fi vizionate și votate de vizitatorii site-ului. Din județul Gorj, în finala competiției au ajuns două unități de învățământ, ambele din Târgu-Jiu: Colegiul Auto “Traian Vuia” și Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru”.

Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” a ajuns în finala competiției cu activitatea “Vizităm și învățăm – tehnologii moderne în industria alimentară”, al cărui scop a fost ”lărgirea orizontului tehnico-științific al elevilor clasei a IX-a, în vederea înțelegerii disciplinelor tehnice de specialitate predate la clasă în specializările “Tehnician analize produse alimentare” și “Tehnician ecolog și protecţia calității mediului”. În etapa de vot online, Colegiul Auto ”Traian Vuia” a strâns 63 de voturi, iar Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” 1994 de voturi. Votul publicului a reprezentat 20% la stabilirea punctajului final al fiecărei activități, o pondere de 80% având nota dată de comisia de evaluare desemnată la nivelul MENCȘ. Lista unităților de învățământ câștigătoare a fost postată pe site-ul MENCȘ în data de 9 iunie 2016.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.