Laureați gorjeni la Concursul Național ”Tinere Condeie”


DSC00068Patru elevi din Gorj figurează pe lista celor 80 de laureați de anul acesta ai Concursului național de creație literară ”Tinere Condeie”.Este vorba de patru eleve:Para Bianca (clasa a X-a, Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu), Cojocaru Ionela (clasa a XII-a, Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu), Ungureanu Andreea (clasa a X-a, Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu) și Racoviță Ana Maria (clasa a VII-a, Școala Gimnazială ”Ion Grigoroiu” Lelești.

 

Concursul ”Tinere Condeie” se desfășoară anual, pe etape (locală, județeană, națională) și se adresează elevilor din clasele VII-XII, aceștia având posibilitatea de a se înscrie la patru secțiuni literare: Poezie, Proză, Dramaturgie și Eseistică. Anul acesta, au intrat în concurs 270 de elevi din 27 de județe, 190 de elevi la secțiunea IX-XII și 64 de elevi la secțiunea VII-VIII. Din rândul acestora au fost selectați cei 80 de laureați (25 de la clasele gimnaziale și 55 de la liceu). Printre ei se numără și patru eleve din Gorj: Para Bianca (clasa a X-a, Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu), Cojocaru Ionela (clasa a XII-a, Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu), Ungureanu Andreea (clasa a X-a, Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu) și Racoviță Ana Maria (clasa a VII-a, Școala Gimnazială ”Ion Grigoroiu” Lelești.

Toți elevii declarați laureați ai concursului vor primi, în tabăra de creație de la Muncel, Iași, diplome de laureați. Dintre aceștia, 13 elevi de la școala gimnazială și 26 de elevi de la liceu (primii de pe listă, în ordinea mediilor) vor participa, gratuit, prin grija MENCS, la tabăra anuală, unde vor prezenta creațiile cu care au câștigat și vor participa la atelierele de creație. Din Gorj, vor merge în tabără laureatele de la secțiunea IX-XII. Juriul a fost format din: Petre Crăciun – președinte, scriitor, membru USR, filiala Literatură pentru copii și tineret; prof. Anca Oprea; Nicolae Rotaru – scriitor, membru USR; Ion C. Ştefan – profesor, scriitor, membru USR; Adriana Ene – realizator emisiunea Bucuria poveștilor, Radio Trinitas și Andreea Marin – realizator emisiuni culturale Radio România. Concursul ”Tinere Condeie” a fost organizat pentru prima oară în anul 1967, ca o continuare a competiției ”Tinerimea română” (1877 – 1944), la iniţiativa fostului Minister al Învățământului și cu sprijinul Uniunii Scriitorilor. Obiectivele acestui concurs sunt ”descoperirea, cultivarea și stimularea talentului literar al elevilor, pentru formarea unor cetățeni culți, iubitori de literatură de calitate, valorificarea activității cenaclurilor literare de toate tipurile din învățământul preuniversitar, cunoașterea, la nivel național, a potențialului de creativitate literară a copiilor și adolescenților și încurajarea schimburilor de experiență culturală între elevi și între elevi și profesori”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.