81 de școli din Gorj nu au autorizație ISU


CNSH

 

81 de unități școlare din județul Gorj nu au autorizație de securitate în caz de incendiu, nici până în prezent, potrivit cifrelor oferite de ISU. Până anul viitor în iunie, reprezentanții instituțiilor școlare au obligația să obțină aceste avize, deși demersurile trebuie făcute de Consilii Locale care dețin spațiile și sunt extrem de costisitoare, câteva zeci de mii de lei pentru fiecare incintă.

Pompierii vor face verificări pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice dar vor da amenzi abia din 2017. Autorizarea ISU este o ”afacere” cu puțini inițiați și foarte mulți bani în joc.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj, alături de o comisie formată din reprezentanți ai Prefecturii Gorj, au efectuat inspecții unde au constatat că: „31 de unităţi de învăţământ din judeţul Gorj au autorizaţie de securitate la incendiu, alte două unităţi particulare de asemenea deţin această autorizaţie, iar un număr de 81 nu au obţinut încă autorizaţie, sunt în curs de obţinere, termenul a fost prelungit până la data de 30 iunie 2017”, după cum spune  Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

„Dacă autorizație sanitară există la toate unităţile de învăţământ, nu se poate spune acelaşi lucru și despre autorizația în caz de incendiu. Avem școli primare mai izolate care nu au autorizația sanitară. La nivelul județului Gorj există peste 110 unități de învățământ”, a spus Georgeta Popescu, purtătoarea de cuvânt a ISJ Gorj. Termenul de obținere a autorizațiilor de la ISU a fost prelungit până vara viitoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.