CNTV-ul are centrala termică așteptată


cntv

Din această toamnă va funcționa o centrală modernă  la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din municipiul Târgu-Jiu. Noua investiţie a fost finalizată în această vară urmând a deservi toate sălile de clasă, anexele şi holurile unităţii de învăţământ, proiectul datând de câțiva ani.

Primăria Târgu-Jiu  a efectuat în această vară o serie de lucrări de reparaţii şi investiţii la unităţile de învăţământ din Târgu-Jiu, astfel ca debutul școlii din  12 septembrie, să se facă în bune condiţii pentru elevi. O investiţie deosebit de importantă a fost realizată la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”, acolo unde va fi pusă în funcţiune o centrală termică, ce va deservi întreaga unitate.
“Programul de reparaţii la unităţile de învăţământ din municipiu derulat pe perioada vacanţei de vară a fost finalizat. Practic în aceste zile se fac ultimele retuşuri, curăţenia în sălile de clasă şi în celelalte spaţii ale unităţilor de învăţământ. Lucrările executate au vizat întrunirea condiţiilor igienico-sanitare, dar şi modernizarea spaţiilor interioare, baze sportive, înlocuirea ori revizuirea instalaţiilor tehnico-sanitare, dar au fost şi lucrări de modernizare, îmbunătăţirea sistemelor de încălzire la unele unităţi de învăţământ. Astfel au fost lucrări de reparaţii ale acoperişurilor, pardoseli, amenajări spaţii interioare, baze sportive, au fost realizate şi lucrări care au privit reabilitarea sistemelor de încălzire, spre exemplu la Şcoala Generală Sf. Nicolae au fost reabilitate reţelele termice de incintă, la Şcoala Generală «Voievod Litovoi» a fost reabilitat întreg sistemul de încălzire privind realizarea centralei termice şi a instalaţiilor aferente care au înlocuit vechiul sistem de încălzire bazat pe sobe pe gaze, iar una dintre cele mai importante lucrări executate în acest an este la Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu». A fost un volum mare de lucrări, cu condiţii specifice de realizare ţinând cont de importanţa construcţiei. Este vorba de reabilitarea sistemului de încălzire astfel încât, începând cu noul an şcolar, încălzirea va fi asigurată de centrala termică şi instalaţiile termice aferente care vor conduce nu numai la îmbunătăţirea microclimatului din interior, ci şi la reducerea cheltuielilor privind energia. Investiţia a avut o valoare de 1,2 milioane de lei, fiind finanţată prin Ministerul Educaţiei, cu co-finanţare de la bugetul local”, a declarat Raul Chiriac,  şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

“Dacă ne gândim că sunt 1.500 de elevi şi 100 de profesori şi spaţiul este mare pentru şcoală, putem spune că noua investiţie ne ajută foarte mult. Probabil vom face o economie importantă la consumul de gaz şi, în al doilea rând, va creşte confortul din şcoală. Vom avea căldură şi pe holuri. E o mare realizare şi de mult ne luptam să rezolvăm această problemă. Mă bucur că am reuşit începând cu anul acesta şcolar să finalizăm lucrarea. Sunt mai multe lucrări care s-au făcut, accesul dinspre Şcoala nr. 8 spre cămin, modernizarea unui spaţiu unde am mutat întreg ciclul primar, deci s-au făcut investiţii serioase în acest an la CNTV, cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi cu co-finanţare de la bugetul local”, a declarat Dorin Taşcău, directorul unităţii de învăţământ.

Sursa: Gorjeanul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.