20 de contestații la Concursul pentru directorii de școli din Gorj


inspectoratul-scolar-judetean-gorj

Potrivit informațiilor oferite de ISJ Gorj, un număr de 20 de profesori din județul Gorj au contestat concursul pentru ocuparea funcțiilor de director în unitățile școlare. Cele mai multe contestații au fost înregistrate în cazul Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” și Colegiului Tehnic ”Henri Coandă”, unde a existat concurență mare. Au depus contestații și candidații de la Școlile Gimnaziale Albeni și Lihulești, acolo unde administrațiile locale s-au amestecat ”cu picioarele” în competiție.

În următoarele două săptămâni vom putea afla, în urma evaluării în alte județe, dacă 20 de candidați vor avea câștig de cauză în controversatul concurs pentru conducerea unităților de învățământ. Spunem controversat deoarece selecția directorilor a fost lăsată la mâna unor primari care uneori nu au capacitatea intelectuală, uneori și psihică, de a evalua cadre didactice. Cel mai mediatizat caz s-a întâmplat la Albeni unde primarul și o subordonată din Primărie au notat un candidat cu 0,9 puncte, un record pentru toată țara.

Printre cei care au contestat concursul pentru ocuparea funcțiilor de director sau director adjunct se numără și profesorii care s-au aflat anterior la cârma unităţilor de învățământ. Enumerăm aici pe Niculina Chițulescu, directorul Colegiului Tehnic Motru, Constanța Teodorescu, directorul Grădiniței cu Program Prelungit ”Vis de Copil” și Gheorghe Chișamera, directorul Școlii din Lihulești. Contestaţii au fost depuse și în cazul Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” de către fostul inspector Marius Badea și Adriana Richiter, care a contestat și proba pentru director, și pentru director adjunct. La Colegiul Tehnic Nr.2 au fost înregistrate două contestații formulate de candidații Carmen Șofei și Daniel Giorgi. Două contestații au fost înregistrate și în cazul Colegiului Tehnic Mătăsari, respectiv Adriana Stăniloiu și Antonie Luță.

La Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” au fost înregistrate două contestații formulate de către Gabriela Comănescu și Leontin Hăinaru. Cele 20 de contestații formulate de profesorii gorjeni vor fi soluționate de o comisie dintr-un alt județ, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Noii directori își vor prelua mandatul de patru ani după vacanța intersemestrială  a elevilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.