Concursul pentru directorii de școli la final:după contestații urmează validarea


Poze activiatate Cerc directori108 (44)Concursul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar a ajuns la final, odată cu soluționarea contestațiilor. Lista cu rezultatele finale a fost publicată  pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj la sfârșitul săptămânii trecute. Din păcate deși au mai acumulat puncte, cei care au contestat nu au avut satisfacția câștigării postului.

La nivelul județului Gorj au fost înregistrate 20 de contestații, depuse de 19 candidați: Badea Marius, Bogdan Constantin, Chișamera Gheorghe Miron Aurel, Chițulescu Niculina, Comănescu Gabriela, Frățilescu Mihaela Ramona, Ganea Maria, Giorgi Daniel, Hăinaru Leontin Haralambie, Logofetescu Elena, Luță Antonie Adrian, Niculescu Mariana Luminița, Richiter Adriana, Șofei Carmen, Stăniloiu Adriana Elida, Teodorescu Constanța, Udrescu Aristide Liviu, Vasile Popescu Ion Sorin și Vuc Adela Lavinia.  Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a decis ca evaluarea acestor contestații să fie făcută de o comisie din alt județ decât cel în care a fost susținută proba. În cazul candidaților din județul Gorj, contestațiile au fost evaluate în județul Suceava

Dintre cele 20 de contestații, 14 au fost soluționate în favoarea candidaților, în sensul că aceștia au primit punctaje mai mari după reevaluarea probei de interviu. Au fost însă și  candidați s-au trezit însă cu punctaje mai mici după soluționarea contestațiilor. Este vorba de:  Ganea Maria, Hăinaru Leontin Haralambie, Richiter Adriana, Șofei Carmen Elena și Teodorescu Constanța. În cazul lui Hăinaru Leontin, reevaluarea probei de interviu l-a costat funcția. Acesta a concurat pentru postul de director la Colegiul Tehnic “Henri Coandă” Târgu-Jiu și, înainte de contestații, își depășise contracandidații la punctaj. După contestații însă, punctajul final al acestuia este mai mic decât cel obținut de contracandidata sa – Comănescu Gabriela, care, de asemenea, a depus contestație, reușind astfel să-și adjudece postul de director al unității de învățământ respective. Un alt candidat care a obținut postul dorit după contestații este Vuc Adela Lavinia. Aceasta a concurat pentru postul de director adjunct la Liceul Tehnologic Bîlteni.
Potrivit Metodologiei, candidaţii promovaţi pe mai multe funcţii au  două zile la dispoziție pentru a depune la Inspectoratul Școlar Județean, în scris, opţiunea pentru o singură funcţie. După exprimarea opţiunii scrise, fiecare funcţie rămasă vacantă va fi ocupată de următorul candidat admis la concurs. Dacă nu există un alt candidat admis, funcţia rămâne vacantă. În funcțiile de director sau de director adjunct rămase vacante conducerea interimară va fi asigurată, până la organizarea unui alt concurs, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar, de “un cadru didactic titular, membru al corpului național de experți în managementul educațional, numit prin detașare în interesul învățământului sau prin delegarea atribuțiilor specifice funcției, în conformitate cu legislația în vigoare, prin decizia inspectorului școlar general, la propunerea consiliului profesoral din unitățile de învățământ respective, cu avizul consiliului de administrație al inspectoratului școlar și cu acordul scris al persoanei solicitate”. În Metodologie se precizează că nu pot fi numite în funcțiile rămase vacante sau în cele care se vacantează între perioadele de concurs: persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcții de director sau de director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și nu au participat la concurs sau persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.