500 de preșcolari evaluați de CJRAE Gorj pentru clasa pregătitoare


 

La data de 14 martie 2017 s-a încheiat oficial perioada rezervată evaluării psihosomatice a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani după data de 31 august 2017, dar ai căror părinți doresc să-i înscrie în clasa pregătitoare. La nivelul județului Gorj, în perioada 22 februarie – 14 martie, au fost evaluați circa 500 de copii. Evaluările vor continua până în septembrie la centrul de permanență de la sediul CJRAE Gorj.

În Gorj, în ultimele săptămâni, au funcționat 14 centre de evaluare temporară: Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Târgu-Jiu, Liceul Teologic Târgu-Jiu, Grădinița cu Program Prelungit ”Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu/Grădinița nr. 15 Târgu-Jiu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Târgu-Jiu, Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu, Școala Gimnazială ”George Uscătescu” Târgu-Cărbunești, Liceul Tehnologic Bustuchin, Liceul Teoretic Novaci, Școala Gimnazială Nr. 1 Bumbești-Jiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Rovinari, Liceul Tehnologic Turceni, Colegiul Tehnic Mătăsari, Școala Gimnazială Nr. 1 Motru și Liceul Tehnologic Tismana. Evaluarea s-a făcut pe bază de programare telefonică, la secretariatul unităților școlare în care funcționau centrele de evaluare. Potrivit datelor centralizate de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Gorj, în perioada 22 februarie – 14 martie, au fost evaluați circa  500 de preșcolari; doar pentru 11 dintre aceștia recomandarea a fost să rămână la grădiniță încă un an.

Potrivit profesoarei Ofelia Tulpan, director CJRAE Gorj, în perioada 15 martie – 15 septembrie 2017, în fiecare zi de marți, în intervalul orar 10.00 – 14.00, la sediul CJRAE Gorj va funcționa un centru de permanență unde vor fi evaluați copiii care nu s-au prezentat la centrele de evaluare psihosomatică din perioada prevăzută în calendar. Pentru Centrul de evaluare din cadrul CJRAE Gorj, programările se vor face în perioada 15 martie – 15 septembrie, la secretariatul instituției. În vederea realizării evaluării psihosomatice a copiilor, părinții/tutorii legali vor obține în prealabil o adeverință de la medicul de familie/pediatru prin care se atestă că preșcolarul este ”clinic sănătos”/”apt pentru școală”. Cererile privind evaluarea psihosomatică a copilului vor fi furnizate de către Centrul de evaluare și vor fi completate în ziua evaluării copilului. Rezultatul evaluării va fi comunicat în scris părintelui/tutorelui care a solicitat evaluarea și nu poate fi contestat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.