O competiție la debut-Concursul Județean de Creație ”Titu Rădoi”


Colegiul Tehnic ,,General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu  a organizat ediţia I a Concursului  Județean de Creație „TITU RĂDOI, scopul acestuia vizând identificarea, stimularea şi valorificarea potenţialului artistic al elevilor prin realizarea unor lucrări originale. Concursul s-a adresat elevilor din clasele IX-XII şi a urmărit promovarea actului cultural în rândul adolescenților, aceștia fiind asociați ideii de pasivitate față de artă, ceea ce nu corespunde în totalitate realității, deoarece adolescentul contemporan este receptor și creator de formă artistică. Tema ediției din acest an a fost Adolescența, vârsta formării spiritualeși a maturizării morale. Arta reprezintă pentru adolescentul creativ  o formă de diferențiere, de afirmare a unicității sale, care corespunde nevoii de autodefinire, proces ce se desfășoară în paralel cu interogarea unor experiențe fundamentale – iubirea, prietenia, ura, libertatea, moartea, singurătatea, suferința.

Miercuri, 14.06.2017, la Colegiul Tehnic ,,General Gheorghe Magheru” a avut loc festivitatea de premiere a participanților la concursul organizat în memoria profesorului  Titu Rădoi grație sprijinului acordat de domnul Viorel Petcu, care ne-a onorat cu prezența la această activitate. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a fost prezent domnul profesor Ion Ișfan, inspector  școlar general, fost elev al acestei instituții de învățământ, care în intervenția sa l-a omagiat pe profesorul Titu Rădoi. Școala inițiatoare a acestui concurs a fost reprezentată de doamna director Carmen Vulpe, coordonator al echipei de proiect, care în alocuțiunea sa a menționat performanțele elevilor și ale profesorilor acestei școli. Doamna director a mulțumit, în numele profesorilor care au organizat această competiție, participanților, profesorilor care i-au îndrumat pe aceștia, precum și instituțiilor partenere.Concursul a fost sprijinit de Fundația Cultural-Științifică „Gheorghe Magheru”. Magistrul a fost evocat și de domnul profesor Tache Rădoescu,  susținător al concursului Cititul dăunează grav inculturii.

La concurs au participat numeroși elevi din diferite licee ale județului Gorj,  cărora li s-au acordat 22 de premii. Cei care nu s-au situat printre câștigători au primit din partea organizatorilor diplome de participare. Dintre câștigători îi menționăm pe cei care au obținut  Premiul I pentru fiecare secțiune a concursului. Aceștia sunt următorii: Rădoacă Adina – Liceul Tehnologic Țicleni (Proză );Vîjeilă Ciobanu Elena – Colegiul Tehnic ,,General Gheorghe Magheru”(Poezie); Miulescu Eugenia Mihaela – Colegiul Tehnic ,,General Gheorghe  Magheru”(Dramaturgie); Trante Bianca-Anemona – Colegiul Național ,,Spiru Haret”(Eseuliber); Mazilu Constantin-Laurențiu  – Colegiul Tehnic ,, General Gheorghe Magheru”(Arte vizuale)

Irina Dan

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.