Colegiul Tehnic Nr. 2 Tg-Jiu nu ia vacanță- Crossul Sohodolului- natură și mișcare- ediția a VIII- a


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În data de 25 iunie 2017 Colegiul Tehnic Nr. 2 Tg-Jiu a fost organizatorul principal al Crossului Sohodolului- activitate cu tematică de ecologie, sport și turism dedicată anual Zilei Internaționale a Mediului. Activitatea face parte dintr-un proiect complex organizat de mai multe instituții și asociații: Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Colegiul Tehnic Nr. 2 Tg-Jiu, Administrația Situl Natura 2000 Nordul Gorjului de Vest, Unitatea de Suport pentru Mediu și Arii Protejate, Asociația pentru Educație și Dezvoltare COLORFUL MINDS. Partenerii implicați în proiect: Poliția Municipiului Tg-Jiu- Serviciul Poliție Rutieră, Crucea Roșie Română- Filiala Gorj, Primăria Comunei Runcu, Inspectoratul de Jandarmi Gorj, Ambulanța Gorj, Colegiul Economic Virgil Madgearu Tg-Jiu, Liceul Tehnologic Constantin Șandru, Bâlta, Școala Gimnazială Sf. Nicolae Tg-Jiu, Colegiul Mihai Viteazul Bumbești Jiu.

Participanții (juniori și seniori), elevi și cadre didactice s-au întrecut 34 de elevi și 10 cadre didactice în spirit de ambiție, perseverență, deplin fairplay, dar și voie bună la cross, pe o distanță de 1000 de metri, pe Cheile Sohodolului. Competiția s-a derulat pe trei secțiuni: fete, băieți, cadre didactice. Premiile au fost oferite de către Asociația pentru Educație și Dezvoltare COLORFUL MINDS.
De asemenea, reprezentanții Administrația Situl Natura 2000 Nordul Gorjului de Vest, Unitatea de Suport pentru Mediu și Arii Protejate au prezentat participanților obiectivele și rezultatele proiectelor pe care le desfășoară în scopul protejării mediului înconjurător.
Proiectul a oferit posibilitatea desfășurării de activități sportive, de recreere, de socializare și educație pentru sănătate și ecologie prin care să fie conturate elevilor deprinderi și atitudini de respect pentru mediu prin comportament civilizat. Totodată s-a urmărit responsabilizarea la nivel individual și de grup a problemelor de mediu, de protecție a habitatului, florei, faunei și de cunoaștere a valorilor locale din Situl Natura 2000- Nordul Gorjului de Vest.

Prof. Bîzocu Codruța
Ped. Diaconescu Mirela

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.