Evaluarea Națională, rezultate finale în Gorj


 

 

 

 

2878 de elevi din Gorj au aflat, la sfârșitul săptămânii trecute, rezultatele finale la Evaluarea Națională 2017. În urma contestaţiilor, mai multe note au fost modificate, iar celor nouă școlari de 10 li s-a mai alăturat o elevă a Şcolii Gimnaziale “Constantin Săvoiu”, din Târgu-Jiu. Artemis Maria Mija obţinuse iniţial 8.80 la limba și literatura română, iar după contestaţie a primit nota maximă.

La capitolul rezultate negative se află 39 de școlari care au medii cuprinse între 1 și 1,99. Alți 114 copii au medii cuprinse între 2 și 2,99. Cei mai mulți, 491, au însă medii între 8 și 8,99. În total, 2961 de elevi s-au înscris la examen, însă 82 nu s-au prezentat. Un singur candidat a fost eliminat. Procentul de promovabilitate este 75,64%. Lucrările au fost corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Din cei zece elevi care au reușit să obțină 10 pe linie, la Evaluarea Națională 2017, patru sunt de la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, iar ceilalți au urmat cursurile la Școala Gimnazială “Constantin Săvoiu”, Școala Gimnazială “Alexandru Ștefulescu”, Școala Gimnazială Novaci și Școala Gimnazială “Ion Vâlceanu”, din Dragotești.

Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. În acest an, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, iar procentul de 80% va fi reprezentat de media de la Evaluarea Naţională.
În funcţie de media generală, elevii vor opta pentru liceul dorit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.