12 tineri de 10 din Gorj premiați de Guvern


Guvernul îi va premia cu câte 3.000 de lei pe cei 634 de elevi care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat și cel de Evaluare Naţională. Printre premiați se găsesc și 11 tineri din Gorj, 10 absolvenți de clasa a VIII-a și două absolvente  de clasa a XII-a(în imagine).Cuantumul premiilor este identic cu cel din anul 2016.

Sumele necesare acordării acestor stimulente financiare se vor aloca din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Anul acesta, 137 absolvenţi de liceu au obţinut media 10 la Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie, iar 497 absolvenţi de clasa a VIII-a – la Evaluarea Naţională.

”Ţinând cont că este vorba de tineri absolvenţi de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învăţătură, care au toate şansele să continue să obţină performanţe în învăţământul liceal, respectiv în învăţământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional şi personal”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG.

Gorjul are 11 beneficiari, după cum urmează: Valentin Răzvan Bogdan, de la Şcoala Gimnazială „Al. Ştefulescu“, Sânziana Creţu, de la Şcoala Gimnazială Novaci, Ştefania Cutuca, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, Maria Cristina Giubelan, de la Şcoala Gimnazială „C-tin Săvoiu“, Daria Elena Meche, Ana Maria Mirea, Flavia Paralescu, toţi de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“,  Roxana Francisca Pasăre, de la Şcoala Gimnazială „Ion Vâlceanu“ din Dragoteşti, Radu Predescu, de la Şcoala Gimnazială „Al. Ştefulescu“, Artemis Maria Mija, o elevă a Şcolii Gimnaziale „Constantin Săvoiu”, din Târgu-Jiu. La cei 10 absolvenți de gimnaziu se adaugă și două absolvente de liceu,Raluca Petruţa-Dogaru,  fostă elevă la  Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, la specializarea matematică -informatică și Denisa Berele, fostă elevă  la Liceul Tehnologic Turceni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.