Caravana Brâncuși


Echipa Euroscola de la Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” a desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului Brâncuși, românul european prin excelență.  Sub genericul „INFORMĂM și PROMOVĂM”, Caravana Brâncuși  a vizat informarea  localnicilor și turiștilor despre Ansamblul Monumental de la Târgu-Jiu – Calea Eroilor, moștenire de suflet lăsată românilor de marele artist Constantin Brâncuși.

Elevii au realizat un pliant cu informații despre sculptorul gorjean și opera lui, pe care l-au distribuit cetățenilor de-alungul Căii Eroilor, de la Masa Tăcerii, pe Aleea Scaunelor, până la Poarta Sărutului și mai departe, spre Coloana Infinitului. Cu toții ne dorim ca acest obiectiv cultural-artistic de patrimoniu național să fie trecut pe lista obiectivelor de patrimoniu UNESCO. Astfel, Brâncuși va fi răsplătit pentru talentul său și pentru dragostea de locurile natale, pe care a purtat-o în suflet peste tot în lume.

Realizat în cinstea eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial, Ansamblul Monumental  de la Târgu-Jiu, poate și trebuie să ne reprezinte în Europa, acesta întruchipând la un loc  trecutul, prezentul și viitorul, operele lui Brâncuși fiind cel mai bun mesager al nostru în lume.

Într-o Europă unită, identitatea fiecărei națiuni are un rol important în conturarea unei natiuni europene bazate pe cunoaștere, înțelegere și toleranță. Un rol important în realizarea acestui obiectiv îl are tânăra generație care trebuie să militeze și să promoveze tot ceea ce înseamnă identitate națională în context european.

Caravana Brâncuși va continua în luna septembrie cu o nouă acțiune de promovare   în școlile din județul Gorj.

 

Echipa EUROSCOLA CTGM

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.