Multe școli din Gorj nepregătite pentru începutul de an școlar


Inspectoratul Școlar Județean Gorj și-a reunit directorii de școli din tot județul pentru a analiza situația pregătirii școlilor pentru debutul noului an școlar. Instituția Prefectului, Consiliul Județean Gorj, Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară și Securitate a Alimentelor, în parteneriat cu ISJ Gorj, vor demara în perioada următoare un control în tot județul pe aceeași tematică. Cel puțin deocamdată, lucrurile nu stau mai bine ca anul trecut, doar 62% dintre școli având la acest moment autorizație sanitară.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj spun că la acest moment  din cele 771 de clădiri destinate activităților de învățământ din județ, 474 (62%) au autorizație sanitară de funcționare pentru anul școlar 2017-2018, celelalte urmând să finalizeze demersurile pentru obținerea autorizațiilor.

În urma verificărilor efectuate de reprezentanţii unei comisii mixte s-a constatat că sunt începute lucrările de reparaţii, igienizare sau dezinfecţie, acestea aflându-se în diferite stadii de realizare. Există, de asemenea, unităţi şcolare care nu au obţinut autorizaţia sanitară, dar documentaţia de obţinere a fost depusă la sediul organelor abilitate în vederea intrării în legalitate. Motivele pentru care nu au fost definitivate activităţile specifice începerii anului şcolar sunt în general legate de lipsa fondurilor alocate de coordonatorii de credite, sumele insuficiente pe care şcolile le au la dispoziţie, stadiul precar al unor lucrări începute în trecut şi rămase nefinalizate. Potrivit reprezentanților ISJ Gorj, 62% dintre unitățile școlare din Gorj sunt autorizate sanitar! În majoritatea unităţilor de învăţământ sunt verificate lucrările de igienizare, consolidare şi modernizare care sunt în curs de realizare, acestea urmând să fie finalizate până la începerea anului şcolar. Autoritățile dau asigurări că lucrurile vor intra cât mai curând pe făgașul normal.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.