Povestea merge mai departe la Școala Gimnazială ”Constantin Brâncuși” Tg-Jiu


 

Copilăria este nu numai vârsta primelor întrebări, ci și vârsta primelor răspunsuri. Sensibili și maleabili în raporturile de viață, copiii trăiesc intens atracția spre fapte de vitejie și curaj, admirând persoanele care sunt capabile de acestea. După cum bine știm, în istoria poporului nostru întâlnim nenumărate astfel de exemple și ,,1 Decembrie , Ziua națională a României”, ne oferă un bun prilej de a le face cunoscute o mică parte dintre acestea și de a-i determina pe copii să înțeleagă semnificația acestei zile importante din istoria țării noastre.

De aceea ziua de 28 noiembrie 2017 va rămâne puternic amprentată în memoria oamenilor apropiați Școlii Gimnaziale ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu printr-o serie de activități interesante, ce au trezit elevilor, părinților și tuturor celor prezenți sentimente de mândrie și prețuire a istoriei neamului românesc, greu încercat de contemporaneitate, dându-le totodată prilejul să descopere valorile morale ale poporului român: dragostea de țară, eroismul, vitejia, bunătatea ,răbdarea și încrederea.

Gazda evenimentului a fost Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”, unde, la ceas de seară, s-au reunit reprezentanți ai I.S.J. Gorj, elevii, cadrele didactice, părinți, foști elevi ai școlii și profesorii pensionari ai instituției, cu statut de invitați speciali,realizându-se în felul acesta o punte între prezentul și trecutul acestei instituții ce poartă cu mândrie numele lui Brâncuși.

Amfitrionii acestui spectacol au fost domnii directori  Ovidiu Băluțescu, Liviu Groșanu și doamnele profesoare  Elena Chivulescu,  Larisa Dumbravă și  Adriana Gămăneci, care au hrănit sufletele spectatorilor cu un simbolic moment dedicat Marii Uniri, în final invitând pe scenă toate cadrele didactice care au reprezentat cu demnitate și devotament corpul profesoral al unității de învățământ.

Finalul a fost unul emoționant, reușind să încolțească o lacrimă în ochii tuturor celor prezenți: dascăli, părinți ai elevilor aflați în ipostaza de foști școlari, toți conștientizând că povestea merge mai departe.

Prof. Adrian Rotaru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.